Doi spioni ai Rusiei, INCULPAŢI la Bratislava

Publicat:

Slovacia a pus sub acuzare un fost ofiţer de la academia militară şi un alt bărbat pentru spionaj în favoarea Rusiei, au anunţat marţi poliţia şi un procuror special slovace, informează Reuters, potrivit agerpres.

Anunţul survine la o zi după ce Slovacia a expulzat trei diplomaţi ruşi. Moscova a declarat că va răspunde la ceea ce a numit o expulzare nejustificată.


Citeşte şi: Cu cât punem capăt mai devreme dezastrului GDPR din Europa, cu atât mai bine – Black News

Şeful poliţiei slovace Stefan Hamran a afirmat, într-o conferinţă de presă la Bratislava, că poliţia l-a arestat şi l-a pus sub acuzare pe un fost prorector al academiei militare, identificat drept Pavol B., pentru cooperare cu serviciul de informaţii al armatei ruse GRU, începând din 2013.

Celălalt bărbat a fost identificat drept Bohus G., colaborator al unui website care, anterior în luna martie, a fost închis de guvern pentru răspândirea de informaţii false.

El a recunoscut că încercase să obţină informaţii din rapoarte clasificate destinate parlamentului slovac.

Vezi şi: Protest anti-război, în direct la televiziunea de stat din Rusia – VIDEO – Black News

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, acuzaţii ar putea primi pedepse între 4 şi 13 ani de închisoare. Alte două persoane, care fuseseră arestate, au fost puse în libertate fără a fi acuzate.

Procurorul special Daniel Lipsic a afirmat că agresiunea militară rusă contra Ucrainei a readus în atenţie activităţile de spionaj, Federaţia Rusă calificând Slovacia drept ‘stat ostil’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.