X

Doi tineri din Coreea de Sud, acuzaţi de vandalizarea unui graffiti în valoare de 500.000 de dolari

Doi tineri din Coreea de Sud, acuzaţi de vandalizarea unei creaţii a artistului american de graffiti JonOne, au spus că au împroşcat vopsea peste desen întrucât au crezut, în mod eronat, ca este vorba despre ”artă participativă”, a spus vineri curatorul expoziţiei, potrivit Reuters, scrie agerpres.   

Creaţia, cu dimensiunile 240 de centimetri pe 700 de centimetri, care nu are un nume, are o valoare estimată de aproximativ 500.000 de dolari şi a fost pictată de JonOne în 2016, sub privirile spectatorilor, pe un zid al Lotte World Mall, din Seul.

Citește și : Rusia AMENDEAZĂ Twitter pentru o postare pro-Navalnîi

Pe trotuarul din faţa picturii, se află cutii de vopsea şi pensule rămase de la momentul performance-ului live şi care sunt considerate ca făcând parte din opera de artă.

Potrivit personalului expoziţiei, duminică, camerele de luat vederi CCTV au surprins doi tineri, un bărbat şi o femeie, luând câteva vopseluri şi împroşcându-le peste opera de artă.

După ce înregistrările CCTV au fost examinate de poliţie, cei doi tineri au fost arestaţi pe când se aflau în mall. Au fost ulterior eliberaţi, a precizat curatorul expoziţiei, Kang Wook, care a adăugat că este puţin probabil ca tinerii să fie puşi sub acuzare întrucât pare să fi fost o simplă greşeală.

”Au crezut că pot proceda astfel în spiritul artei participative şi au făcut o greşeală”, a spus el. ”În prezent, purtăm discuţii cu artistul despre eventualitatea restaurării operei”.

Citește și : Vinerea Sfântă la Vatican: Patimile Domnului şi procesiunea Drumul Crucii

După incident, galeria de artă a instalat un gard din sârmă şi indicatoare suplimentare cu avertismentul ”Nu atingeţi”.

Vineri, câţiva vizitatori au fost văzuţi făcând fotografii cu opera de artă vandalizată, iar Kang a precizat că, după incident, un număr crescut de persoane a solicitat detalii despre expoziţie.

Tags: Coreea de SudgraffitiJonOneLotte World Mall
Categorii: Știrile zilei