X

Doi tineri din Hong Kong, condamnaţi la 5 ani de închisoare pentru pentru incitare la subminarea puterii

Doi tineri din Hong Kong,de 21, respectiv 26 de ani, au fost condamnaţi la 5 ani de detenţie pentru pentru incitare la subminarea puterii , informează mediafax.

Choi Wing-kit, în vârstă de 21 de ani, și Chris Chan, în vârstă de 26 de ani, făceau parte din grupul “Returning Valiant”, care a folosit rețelele de socializare și tarabele stradale pentru a susţine independenţa faţă de dominaţia chineză.,

Citește și : Coreea de Nord prezintă cel mai mare număr de rachete nucleare din istorie la o defilare nocturnă

Fiecare dintre ei a pledat vinovat de “conspirație pentru incitare la subminarea puterii”, o infracțiune pedepsită în temeiul unei legi privind securitatea națională pe care China a impus-o după protestele gigantice, uneori violente, în favoarea democrației din 2019, relatează AFP.

Joi, judecătorul Kwok Wai-kin a declarat că grupul a “incitat la rezistență sângeroasă (…) pentru a răsturna regimul actual”.

Condamnarea celor doi vine după ce o instanță superioară a decis că infracțiunile grave împotriva securității naționale trebuie pedepsite cu minim 5 ani de închisoare.

Într-un alt caz, Choi Wing-kit a fost condamnat la șase luni de închisoare pentru “posesie de armă ofensivă”, un baston pliabil.

În octombrie, 5 tineri din Hong Kong au fost condamnați la detenție într-o instituție corecțională pentru că au incitat la revoluție, acesta fiind primul caz în care minori au fost pedepsiți pentru că se împotrivesc regimului de la Beijing,

Citește și : Directorul AIEA este aşteptat să vină la Moscova cu ‘idei noi’

Autoritățile au lansat acuzații separate de terorism împotriva altor 7 membri ai grupului Returning Valiant pentru că ar fi planificat un atac cu bombă, poliția acuzându-i că au încercat să producă puternicul exploziv TATP. Aceștia riscă închisoare pe viață și se vor întoarce în fața instanței în luna mai.

Tags: Chinadetentiehong kongprotesterevolutie
Categorii: Știrile zilei