DOLIU la Moscova. Primarul care a transformat oraşul A MURIT pe masa de operaţie!

Publicat:

Fostul primar al Moscovei Iuri Lujkov, care din 1992 până în 2010 a transformat metropola rusă dintr-un oraş cenuşiu într-o capitală efervescentă a luxului, a murit marţi, la 83 de ani, în timp ce era supus unei operaţii pe cord în Germania, informează AFP, potrivit agerpres.

Mandatul său în fruntea primăriei moscovite a fost şi unul foarte controversat, Lujkov atrâgându-şi numeroase acuzaţii de corupţie şi critici pentru distrugerea unor clădiri istorice căzute victimă speculei imobiliare.


Citeşte şi: Alertă maximă în Chile: Un avion militar A DISPĂRUT de pe radar!

“Sunt sincer dezolat că a plecat dintre noi acest om plin de energie şi bucurie, care a condus Moscova în dificila perioadă postsovietică şi a făcut multe pentru acest oraş şi pentru moscoviţi. Condoleanţele mele familiei şi celor apropiaţi”, a scris pe Twitter actualul primar al capitalei ruse, Serghei Sobianin.

Fostul primar al Moscovei a murit în Germania, în timp ce era supus unei operaţii pe cord, a anunţat postul public de televiziune Rossia 24.

Soţia lui Lujkov, Elena Baturina, deţine importante active imobiliare la Moscova datorită cărora se menţine, potrivit revistei Forbes, pe locul întâi în rândul celor mai bogate femei din Rusia, cu o avere estimată de 1,2 miliarde de dolari.

Citeşte şi: Atacatorul din spitalul din Cehia şi-a tras un GLONŢ în CAP

Numit primar în 1992 de fostul preşedinte Boris Elţin şi considerat chiar un posibil succesor al acestuia, la sfârşitul anilor 1990, Iuri Lujkov a fost o figură majoră pe scena politică rusă, fiind demis din post tot de Kremlin, în 2010, după ce a “pierdut încrederea” preşedintelui Dmitri Medvedev şi a premierului de atunci Vladimir Putin.

După demitere, s-a retras din partidul Rusia Unită (la putere) şi din viaţa politică, având doar rare apariţii în media.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentul din Irak vrea să dea o lege care permite căsătoria fetelor de la 9 ani

Parlamentul din Irak vrea să dea o lege care permite căsătoria fetelor de la 9 ani Un proiect de lege care ar permite căsătoria fetelor...

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.