‘Doliul regal’ va ţine încă şapte zile după funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Publicat:

O perioadă de “doliu regal” începe de acum şi va ţine încă şapte zile după ceremoniile funerare ale reginei Elisabeta a II-a, a căror dată va fi confirmată “la momentul potrivit”, a anunţat vineri Palatul Buckingham, informează EFE şi dpa, potrivit agerpres.

Deşi Palatul Buckingham nu a menţionat când anume vor avea loc funeraliile, este de aşteptat ca ceremonia să fie organizată în preajma celei de-a 11-a zile după decesul reginei, notează Reuters.


Citeşte şi: TOATE competiţiile sportive SE OPRESC vineri în Marea Britanie – Black News

“Ca urmare a decesului Majestăţii Sale Regina, este dorinţa Majestăţii Sale Regele ca perioada de Doliu Regal să înceapă de acum şi să ţină şapte zile după Funeraliile Reginei”, a anunţat Palatul Buckingham într-un comunicat, citat de agenţia de presă britanică.

O salvă de tunuri va fi trasă în Londra la ora locală 13:00 în Hyde Park, câte o salvă pentru fiecare din cei 96 de ani cât a trăit regina, a mai anunţat Palatul Buckingham.

Perioada de doliu va fi respectată de membrii familiei regale, personalul casei regale şi reprezentanţi ai casei regale cu îndatoriri oficiale, împreună cu trupele care sunt angajate în activităţile ceremoniale, scrie dpa.

Reşedinţele regale vor fi închise până după funeralii, inclusiv Galeria Reginei şi Grajdurile Legale de la Palatul Buckingham, precum şi Galeria Reginei din Edinburgh, Scoţia.

Castelul Balmoral şi Sandringham House, reşedinţe private ale reginei, vor fi la rândul lor închise în această perioadă, la fel şi Castelul Hillsborough, reşedinţa oficială a suveranului britanic în provincia Irlanda de Nord.

Între timp, cei care doresc să depună flori la Palatul Buckingham din Londra vor fi îndrumaţi să le lase în locuri special amenajate pentru această ocazie. Măsuri similare sunt luate la reşedinţele regale.

Totodată, pe întreaga perioadă a “doliului regal”, drapelele de la reşedinţele regale vor fi arborate în bernă.

Citeşte şi: Reacţii şi mesaje de condoleanţe din lumea întreagă după moartea REGINEI – Black News

Printre alte detalii care încep să fie cunoscute cu privire la pregătirile pentru următoarele zile, până la funeralii, a apărut informaţia că nu vor fi puse la dispoziţie cărţi de condoleanţe în niciuna dintre reşedinţele oficiale ale familiei regale şi, în schimb, va fi activat un site web pe pagina oficială online a monarhiei.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, la vârsta de 96 de ani, înconjurată de membrii familiei, care au sosit la reşedinţa din Scoţia după ce medicii suveranului britanic îşi exprimaseră îngrijorarea pentru starea sa de sănătate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.