Dominic Raab: ‘PĂCĂLELILE din Parlament împiedică Brexit’

Publicat:

Marea Britanie nu va amâna termenul de ieșire din Uniunea Europeană, dar „păcălelile” din Parlament împiedică Brexit, prin faptul că dau Uniunii Europene impresia că plecarea poate fi amânată sau anulată, a declarat marți ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, conform Reuters şi mediafax.

„Nu va fi o altă amânare. Acum discutăm detaliile despre mecanismul backstop de la granița irlandeză”, a declarat Raab într-un interviu pentru publicația Sky News.


Citește și: Dorian a ajuns un uragan de categoria 3 după ce a ucis cel puțin 5 oameni în Bahamas

„Singurul lucru care ne trage înapoi, care ne împiedică să livrăm Brexit și să mergem mai departe, este sentimentul continuu din Bruxelles că păcălelile din Parlament vor duce la amânarea sau anularea Brexit”, a adăugat ministrul britanic de Externe.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a transmis luni că este determinat să finalizeze Brexit până în data de 31 octombrie – fără doar și poate – și nu va cere Bruxellesului o altă amânare.

Citește și: Opt oameni au fost uciși pe un stadion de fotbal din Maroc

„Sub nicio circumstanță nu voi cere Bruxellesului o amânare. Părăsim Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, fără doar și poate”, a declarat Boris Johnson în fața Downing Street.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.