Donald Trump a anunțat numele noului ambasador american în Germania

Publicat:

Preşedintele Donald Trump şi-a anunţat luni intenţia de a-l numi pe Douglas Macgregor, un colonel în retragere al armatei americane, în funcţia de ambasador în Germania, transmite dpa, potrivit agerpres.

Macgregor este un veteran de război, autor şi consultant, “recunoscut ca expert în proiectarea forţelor şi în strategie pe scară largă”, conform unui comunicat de presă al Casei Albe.


Citește și : O nouă înăsprire a măsurilor pentru combaterea pandemiei de coronavirus în Belgia

“Este un comentator care apare frecvent la radio şi televiziune pe subiecte de securitate naţională, iar scrierile sale despre chestiunile militare au influenţat transformarea forţelor terestre ale SUA, NATO şi ale Forţei de Apărare Israeliană”, conform sursei citate.

Macgregor are apariţii regulate la Fox News, iar scrierile sale includ o carte despre alianţa dintre URSS şi RDG, publicată în 1989.

El a colaborat cu lideri militari şi politici de rang înalt din SUA, Marea Britanie şi Germania, potrivit comunicatului.

Citește și : Personalul medical din Brazilia îl acuză pe Bolsonaro de crime împotriva umanităţii la CPI

Numirea sa ca ambasador are nevoie de aprobarea Senatului.

Ambasadorul anterior al SUA la Berlin, Richard Grenell, a ocupat acest post timp de doi ani, până în iunie anul acesta. Grenell a fost îndelung criticat în Germania pentru comentariile sale combative şi pentru loialitatea sa aprigă faţă de preşedintele Trump. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore Două cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, în noaptea de vineri...

BIOGRAFIE – Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite?

BIOGRAFIE - Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite? Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist din...

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit Serviciul Vamal a anunțat că au avut loc primele două operațiuni de tranzit în cadrul Noului...

Fundașul Hector Crecesco a semnat cu Feyenoord Rotterdam

Fundașul Hector Crecesco a semnat cu Feyenoord Rotterdam Un moldovean va juca în una dintre cele mai bune academii de fotbal olandeze. Este vorba de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.