Donald Trump a vrut să-l demită pe şeful Pentagonului

Publicat:

Preşedintele SUA, Donald Trump, a vrut să îl demită săptămâna trecută pe secretarul Apărării, Mark Esper, din cauza disensiunilor privind mobilizarea militarilor activi în contextul protestelor, dar situaţia a fost evitată deocamdată prin intervenţia consilierilor prezidenţiali şi a unor congresmeni.

Conform unor oficiali de la Washington citaţi de publicaţia The Wall Street Journal, Donald Trump era nervos că Mark Esper nu susţine ideea sa de mobilizare a militarilor activi pentru oprirea protestelor izbucnite în Washington D.C., Minneapolis şi în alte oraşe faţă de moartea afro-americanului George Floyd în timp ce era imobilizat de agenţi de poliţie, transmite şi potrivit agerpres.


Citeşte şi: Austriacul care spiona pentru Rusia a fost ELIBERAT

Donald Trump a cerut opiniile unor consilieri pe tema disensiunilor cu şeful Pentagonului, având intenţia de a-l demite pe Mark Esper, al patrulea secretar al Apărării din actualul mandat prezidenţial. Consilierii l-au atenţionat pe Donald Trump să nu îl demită pe Mark Esper, iar liderul de la Casa Albă a renunţat pentru moment la această idee.

Conştient de planurile lui Donald Trump, Mark Esper s-a pregătit să demisioneze, parţial din cauza disensiunilor pe tema mobilizării militarilor activi. Şeful Pentagonului pregătise anunţul demisiei, dar a fost convins să nu facă acest lucru de consilieri.

Citeşte şi: Mai mulţi lideri europeni cer o pregătire mai bună pentru următoarea pandemie

Donald Trump a avertizat pe 1 iunie că va mobiliza armata SUA în unele oraşe, în contextul protestelor violente. Aproximativ 1.600 de militari au fost trimişi la periferia oraşului Washington D.C., pentru o posibilă intervenţie.

La rândul său, Mark Esper a declarat acum o săptămână că mobilizarea trupelor americane nu era un lucru cert. “Opţiunea utilizării trupelor active în misiuni de menţinere a ordinii publice ar trebui să fie în ultimă instanţă. Doar în cazurile cele mai urgente şi în situaţiile cele mai grave. Acum nu suntem în astfel de situaţii”, a argumentat şeful Pentagonului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 4 octombrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 4 octombrie în Istorie 4 octombrie este a 277-a zi a calendarului gregorian și a 278-a zi în anii bisecți. 88 de...

Horoscop 4 octombrie 2024

Horoscop 4 octombrie 2024 Astrologii vă recomandă să aveţi răbdare şi să acţionaţi cu tact în relaţiile amoroase, dar şi la serviciu.  Horoscop 4 octombrie...

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii Melania Trump apără cu fervoare dreptul la avort în viitoarea carte de memorii: „Am...

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat Unul dintre cei doi medici acuzaţi în ancheta privind moartea lui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.