Donald Trump îi acuză pe democraţi că inventează “poveşti triste” despre copiii separaţi de părinţii lor la frontiera

Publicat:

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a acuzat vineri pe adversarii săi democraţi că inventează “poveşti triste care să stoarcă lacrimi” despre copiii separaţi de părinţii lor imigranţi ilegali la frontiera cu Mexicul, informează AFP, potrivit agerpres.

“Frontiera noastră de sud trebuie să rămână puternică”, a notat Trump pe contul său de Twitter vineri. “Nu ne putem permite ca ţara noastră să fie luată cu asalt de imigranţi ilegali, în timp ce democraţii îşi spun poveştile lor triste care să stoarcă lacrimi, în speranţa că acest lucru i-ar ajuta în alegeri”, a adăugat el, potrivit AFP.


Citește și : Premierul grec salută „acordul istoric” în Eurogrup asupra datoriei greceşti

Preşedintele american dă tot mai multe semnale contradictorii în acest dosar asupra căruia domneşte tot mai multă confuzie.

“Nu ne place să vedem familiile separate”, declara Donald Trump în urmă cu numai două zile, când semna decretul ce putea capăt separărilor sistematice (ale copiilor de părinţii lor imigranţi ilegali), politică pe care el însuşi o iniţiase la începutul lui mai pentru a descuraja sosirile de imigranţi.

Mai mult de 2.300 de copii şi tineri imigranţi, care în marea loc majoritate fug de conflictele violente din America Centrală, au fost separaţi de familiile lor după arestarea lor la frontieră şi au fost plasaţi în centre speciale.

O fotografie emoţionantă, realizată la un centru de detenţie de la graniţă de către fotograful John Mooren de la Getty Images şi publicată joi online pe prima pagină a revistei Times, a devenit una dintre imaginile simbol ale relatărilor de presă despre separarea familiilor de imigranţi de către administraţia Trump. “Bine aţi venit în America”, a scris Time pe prima pagină a numărului său ce va apărea în format tipărit la 2 iulie. În stânga, o fetiţă în lacrimi. În dreapta, preşedintele Donald Trump stând în faţa copilului. Imaginea acestei fetiţe de doi ani din Honduras a făcut înconjurul lumii. Ea a fost realizată la 12 iunie în Texas de către John Moore, un fotojurnalist care lucrează pentru agenţia de presă Getty Images. Clişeul a devenit simbolul crizei morale declanşate în Statele Unite cu politica de separare a familiilor de migranţi.

Citește și : Existenţa Uniunii Europene este în joc în următorul an, atenționează ministrul de interne al Italiei

Rezistând valului de critici, Donald Trump şi-a reafirmat politica “toleranţei zero” la frontiere, invitându-i la începutul săptămânii pe republicani să progreseze spre o vastă reformă a imigraţiei care ar pune capăt separărilor în familiile migranţilor clandestini, finanţându-şi totodată zidul la frontiera cu Mexicul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

După Moscova, Viktor Orban face o vizită surpriză la Beijing

După Moscova, Viktor Orban face o vizită surpriză la Beijing Premierul Ungariei, Viktor Orban, un apropiat al Kremlinului, a sosit luni în China pentru a...

Asistență financiară din partea Canadei

Asistență financiară din partea Canadei Republica Moldova ar putea beneficia de un împrumut de 120 de milioane de dolari canadieni, acordat de Guvernul Canadei. Citește...

METEO// Încă o zi de foc cu temperaturi în creștere

METEO// Încă o zi de foc cu temperaturi în creștere A doua zi de caniculă în Moldova. Pe parcursul zilei se vor înregistra temperaturi mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.