X

Donald Trump afirmă că John Bolton este ‘mincinos’

Preşedintele SUA, Donald Trump, a respins, joi, acuzaţiile lui John Bolton, catalogându-l drept “mincinos” pe fostul consilier prezidenţial, în timp ce Administraţia Chinei a negat orice legătură cu situaţia politică de la Washington, scrie mediafax.

John Bolton, fost consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, l-a catalogat pe preşedintele Donald Trump “uimitor de neinformat” şi l-a acuzat că a plasat interesele proprii şi ale familiei deasupra intereselor SUA. “Obstrucţionarea justiţiei este un stil de viaţă” la Casa Albă, a declarat John Bolton, referindu-se la acuzaţiile care i-au fost aduse preşedintelui Donald Trump în procedura demiterii, informează cotidianul The Wall Street Journal.

Citește și : OMS avertizează Rusia! Totul are legătură cu parada militară

În cartea “Sala în care s-a întâmplat: Un Memoriu de la Casa Albă” (“The Room Where It Happened: A White House Memoir”), John Bolton a afirmat că Donald Trump i-a cerut preşedintelui Chinei, Xi Jinping, să îl ajute să câştige alegerile prin cumpărarea de produse agricole din SUA. Donald Trump “a evidenţiat importanţa electorală a fermierilor şi a cumpărării de către China a unor produse precum soia şi grâu”, a scris John Bolton, conform CNN. În plus, potrivit fostului consilier prezidenţial, Donald Trump i-ar fi spus lui Xi Jinping că este “corect” ca Administraţia de la Beijing să continue construirea taberelor de concentrare pentru etnicii uiguri.

Citește și : Congresul american se pregătește să dea o lovitură spionajului tehnologic. China este direct vizată!

John Bolton este “un mincinos, îl ura toată lumea de la Casa Albă”, a reacţionat Donald Trump, potrivit WSJ. “Cartea este plină de minciuni şi ştiri false”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

La rândul său, China a negat că ar intenţiona să se implice în scrutinul prezidenţial programat în noiembrie în Statele Unite. China nu are nicio intenţie de acest fel, a comunicat Ministerul de Externe de la Beijing, citat de site-ul T-Online.de.

Tags: Casa AlbaChinaDonald TrumpJohn BoltonSUAwashington
Categorii: Știrile zilei