Donald Trump amenință Venezuela cu o opțiune militară

Publicat:

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri presei că “avem multe opțiuni privind Venezuela, inclusiv o posibilă opțiune militară dacă este necesar”, informează Reuters.

Trump a declarat că în Venezuela “oamenii suferă și mor”. Reuters reamintește că în ultimele patru luni de proteste și-au pierdut viața peste 120 de venezueleni.


Departamentul american al apărării a făcut însă cunoscut, printr-un purtător de cuvânt, că nu a primit de la Casa Albă niciun ordin privind Venezuela, iar Trump nu a dat alte detalii.

Ministrul venezuelean al apărării, Vladimir Padrino, a declarat televiziunii naționale că amenințarea cu o intervenție militară este “un act de nebunie” și că va urma o declarație oficială pe această temă.
Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, anunțase joi că dorește să discute cu Trump, care a impus sancțiuni împotriva regimului de la Caracas. “Dacă el este atât de interesat de Venezuela, eu sunt aici, eu sunt șeful a ceea ce-l interesează”, a subliniat Maduro, într-un discurs în fața noii adunări constituante. Nerecunoscut de opoziție și de țările occidentale, acest for adunare l-a confirmat în unanimitate în funcția de președinte.

Vineri, Casa Albă a anunțat că Maduro a solicitat o convorbire telefonică cu Trump, dar președintele american a refuzat și declarat că va discuta cu omologul său venezuelean când în Venezuela se va restabili democrația.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime Botanistul criminalist Patricia Wiltshire a dezvăluit modul în care cunoștințele sale despre urzici au...

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea Un studiu efectuat recent pe 1.500 de persoane arată...

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS ‘nu sunt blocaţi’ la bordul staţiei NASA

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS 'nu sunt blocaţi' la bordul staţiei NASA Cei doi astronauţi care au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională (ISS)...

Orășelul din Suedia unde îți poți cumpăra teren cu prețul unei cafele

Orășelul din Suedia unde îți poți cumpăra teren cu prețul unei cafele Am auzit cu toții de case scoase la vânzare în sudul Europei pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.