X

Donald Trump anunță că e pe cale să ia o decizie cu privire la președinția FED

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat vineri că, “în două-trei săptămâni”, va lua o decizie în legătură cu preşedinţia Rezervei Federale Americane (Fed), transmite AFP.

Mandatul actualei preşedinte, Janet Yellen, expiră la începutul lunii februarie.

Donald Trump nu a exclus să o numească din nou pe această democrată, pe care o “place mult”, la conducerea puternice instituţii.

“Am avut patru reuniuni pentru preşedinţia Fed şi voi lua o decizie în următoarele două-trei săptămâni”, a declarat el în cursul unei discuţii cu jurnaliştii în grădinile Casei Albe, înainte de a pleca spre partidele sale de golf din New Jersey.

Pe fondul unor intense speculaţii, preşedintele american s-a întâlnit joi cu Morgan Stanley, fost bancher de la Morgan Stanley şi, de asemenea, fost guvernator al Fed, demisionar în 2011.

Într-un discurs luna trecută, Janet Yellen a apărat cu fermitate reglementarea financiară introdusă după criza din 2008-2009, repetând o poziţie afişată în trecut, dar care a stârnit temeri pentru şansele sale de a obţine un nou mandat în fruntea Fed.

Numele consilierului-şef economic al Casei Albe, Gary Cohn, a fost mult timp citat ca succesor posibil al lui Janet Yellen, dar în prezent pare a fi într-o poziţie mai puţin favorabilă.

Tags: Donald TrumpFEDGary CohnJanet YellenMorgan StanleynumireRezerva Federală Americană
Categorii: Știrile zilei