X

Donald Trump a apreciat discuțiile între Coreea de Sud şi Coreea de Nord ca fiind ”un lucru bun”

Preşedintele american Donald Trump a apreciat joi că discuţiile între Coreea de Sud şi Coreea de Nord sunt ”un lucru bun”, văzând în ele rezultatul fermităţii sale faţă de Phenian, relatează AFP.

”Cu toţi aceşti «experţi» rataţi care îşi dau cu părerea, crede cineva cu adevărat că discuţii şi un dialog ar avea loc între Coreea de Nord şi Coreea de Sud dacă n-aş fi eu ferm, puternic şi pregătit să angajez toată «puterea» noastră împotriva Nordului?”, a scris el într-un tweet matinal, potrivit news.ro .

”Sunt nişte idioţi, dar discuţiile sunt un lucru bun”, a adăugat el.

Citește și : Riscul de avalanşă a atins un nivel maxim în Alpii francezi, după furtuna Eleanor

Ambasadoarea americană la ONU Nikki Haley s-a arătat mult mai rezervată, în urmă cu două zile, apreciind că acest dialog riscă să fie o simplă ”peticire” dacă nu abordează interzicerea ”tutuor armelor nucleare în Coreea de Nord”.

Phenianul şi-a multiplicat în ultimele luni tirurile de rachetă balistică şi a efectuat al şaselea test nuclear.

Consiliul de Securitate al ONU a impus mai multe rânduri de sancţiuni Phenianului.

Însă 2018 a început într-o notă împăciuitoare.

Cele două Corei au repus în funcţiune miercuri un telefon roşu transfrontalier închis în 2016, după ce liderul nord-coreean Kim Jong-un a evocat o participare a ţării sale la JO de Iarnă care încep în februarie în Corea de Sud.

Seulul a răspuns acestei deschideri în dosarul olimpic propunând să aibă loc discuţii la nivel înalt pe 9 ianuarie, pentru prima oară din 2015.

Tags: balisticCoreea de NordCoreea de SudDonald TrumpNikki HaleynuclearONUSUA
Categorii: Știrile zilei