Donald Trump ar urma să facă o vizită în China în cadrul turneului său din noiembrie din Asia

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump este aşteptat să facă o oprire în China în noiembrie în cadrul primei sale vizite oficiale în Asia, a declarat marţi un oficial american, vizită ce survine pe fondul tensiunilor privind testele nucleare nord-coreene, relatează Reuters. 

Washingtonul şi aliaţii săi au afirmat că este nevoie urgentă ca Beijingul, principalul aliat şi partener comercial al Coreii de Nord, să facă mai multe presiuni asupra Phenianului pentru a renunţa la programele sale de arme nucleare şi balistice.


Preşedintele chinez Xi Jinping i-a adresat invitaţia omologului său american Donald Trump de a face o vizită în China în timpul întrevederii lor din aprilie de la Palm Beach, în Florida. Cei doi lideri s-au mai întâlnit pe marginea summitului G20 din iulie.

Trump urmează să participe la summitul SUA-ASEAN şi la summitul Asia de Est (EAS) din Filipine în noiembrie, precum şi la summitul Forumului de Cooperare Asia-Pacific (APEC) din Vietnam.

Ministerul de Externe chinez nu a răspuns imediat unei solicitări Reuters de a comenta cu privire la o posibilă vizită a lui Donald Trump în China.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni în unanimitate şi la iniţiativa Statelor Unite o nouă serie de sancţiuni împotriva Coreei de Nord, interzicându-i exportul de textile şi reducând aprovizionarea sa cu petrol şi gaze naturale.

A opta serie de măsuri, sprijinite de China şi Rusia – cei mai apropiaţi susţinători ai Coreei de Nord -, vizează să pedepsească această ţară pentru testul său nuclear de la 3 septembrie. Prin sancţiunile sale, de fiecare dată mai drastice, ONU doreşte să împingă Phenianul la negocierea programelor sale de înarmare nucleară şi convenţională, considerate o ameninţare pentru stabilitatea mondială.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul "Referitor la vizita prim-ministrului ungar Viktor Orban la...

O femeie a rămas fără 12 mii euro, încercând să-și salveze fiica dintr-un accident fals

O femeie a rămas fără 12 mii euro, încercând să-și salveze fiica dintr-un accident fals Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost reținut...

Evenimentele Zilei de 6 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 6 iulie în Istorie 6 iulie este a 187-a zi a calendarului gregorian și a 188-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile zilei de...

Horoscop 6 iulie 2024

Horoscop 6 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Leii nu vor să aibă de-a face cu rutina. Vor să încerce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.