Donald Trump aşteaptă o nouă scrisoare personală de la Kim Jong Un

Publicat:

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat vineri că aşteaptă o nouă scrisoare din partea liderului nord-coreean, Kim Jong Un, despre care crede că va fi pozitivă, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Ştiu că o scrisoare este pe cale de a fi livrată, o scrisoare personală de la Kim Jong Un, care a fost adusă la graniţa” dintre Coreea de Nord şi Sud în cursul zilei de joi, le-a spus el jurnaliştilor în avionul prezidenţial în timpul unui zbor între statele Montana şi Dakota de Nord.


Citește și : Rusia regretă decizia unor state occidentale de a susține acuzațiile Marii Britanii în cazul Skripal

Acest mesaj urmează să îi fie înmânat de secretarul de stat american, Mike Pompeo, a explicat el, amintind un “mod elegant” de a comunica, “cum făceam în urmă cu mulţi ani înaintea acestor noi maşinării”.

“Cred că va fi o scrisoare pozitivă”, a adăugat el, în contextul în care discuţiile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene au intrat de curând într-o fază dificilă.

În timp ce contactele sunt ca şi îngheţate după ce, la sfârşitul lui august, Donald Trump a anulat vizita lui Mike Pompeo la Phenian, din cauza progreselor insuficiente în procesul de dezarmare a Coreii de Nord, o anumită destindere pare să marcheze din nou relaţiile dintre cele două ţări.

Potrivit unui emisar sud-coreean care a vizitat în această săptămână capitala nord-coreeană, Kim Jong Un “şi-a exprimat hotărârea fermă în favoarea denuclearizării Peninsulei Coreene, precum şi intenţia de a acţiona în strânsă legătură cu Statele Unite” pentru “realizarea acestui obiectiv” şi aceasta “în “timpul primului mandat la preşedintelui Trump”, care se încheie în ianuarie 2021.

Cu toate că a cunoscut “dificultăţi în negocierile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord”, liderul de la Phenian a dat asigurări, potrivit raportului întocmit de emisarul sud-coreean”, că “încrederea sa faţă de (preşedintele) Trump” rămâne “neschimbată”.

Citește și : Putin respinge apelurile Turciei privind încheierea unui armistițiu în provincia siriană Idlib

O declaraţie salutată de preşedintele american.

“Ce a spus despre mine este foarte pozitiv”, “nu a avut niciodată o declaraţie atât de pozitivă”, şi-a exprimat satisfacţia vineri Donald Trump, reproşând presei că nu vorbeşte suficient despre asta. “A spus ‘îl respect pe preşedintele Trump'”, a insistat liderul de la Washington.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Vama Veche’ a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc

'Vama Veche' a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc Pe granița de nord a României, la râul Prut, se află o...

Persoanele ‘păsări de noapte’, rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme

Persoanele 'păsări de noapte', rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme Un studiu efectuat pe pe 26.000 de persoane...

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa Kate Middleton, Prințesa de...

Alec Baldwin le mulţumeşte susţinătorilor săi după anularea procesului pentru omor prin imprudenţă

Alec Baldwin le mulţumeşte susţinătorilor săi după anularea procesului pentru omor prin imprudenţă Actorul american Alec Baldwin le-a mulţumit celor care l-au susţinut după ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.