X

Donald Trump aşteaptă o nouă scrisoare personală de la Kim Jong Un

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat vineri că aşteaptă o nouă scrisoare din partea liderului nord-coreean, Kim Jong Un, despre care crede că va fi pozitivă, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Ştiu că o scrisoare este pe cale de a fi livrată, o scrisoare personală de la Kim Jong Un, care a fost adusă la graniţa” dintre Coreea de Nord şi Sud în cursul zilei de joi, le-a spus el jurnaliştilor în avionul prezidenţial în timpul unui zbor între statele Montana şi Dakota de Nord.

Citește și : Rusia regretă decizia unor state occidentale de a susține acuzațiile Marii Britanii în cazul Skripal

Acest mesaj urmează să îi fie înmânat de secretarul de stat american, Mike Pompeo, a explicat el, amintind un “mod elegant” de a comunica, “cum făceam în urmă cu mulţi ani înaintea acestor noi maşinării”.

“Cred că va fi o scrisoare pozitivă”, a adăugat el, în contextul în care discuţiile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene au intrat de curând într-o fază dificilă.

În timp ce contactele sunt ca şi îngheţate după ce, la sfârşitul lui august, Donald Trump a anulat vizita lui Mike Pompeo la Phenian, din cauza progreselor insuficiente în procesul de dezarmare a Coreii de Nord, o anumită destindere pare să marcheze din nou relaţiile dintre cele două ţări.

Potrivit unui emisar sud-coreean care a vizitat în această săptămână capitala nord-coreeană, Kim Jong Un “şi-a exprimat hotărârea fermă în favoarea denuclearizării Peninsulei Coreene, precum şi intenţia de a acţiona în strânsă legătură cu Statele Unite” pentru “realizarea acestui obiectiv” şi aceasta “în “timpul primului mandat la preşedintelui Trump”, care se încheie în ianuarie 2021.

Cu toate că a cunoscut “dificultăţi în negocierile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord”, liderul de la Phenian a dat asigurări, potrivit raportului întocmit de emisarul sud-coreean”, că “încrederea sa faţă de (preşedintele) Trump” rămâne “neschimbată”.

Citește și : Putin respinge apelurile Turciei privind încheierea unui armistițiu în provincia siriană Idlib

O declaraţie salutată de preşedintele american.

“Ce a spus despre mine este foarte pozitiv”, “nu a avut niciodată o declaraţie atât de pozitivă”, şi-a exprimat satisfacţia vineri Donald Trump, reproşând presei că nu vorbeşte suficient despre asta. “A spus ‘îl respect pe preşedintele Trump'”, a insistat liderul de la Washington.

Tags: Coreea de NorddezarmareDonald TrumpKim Jong UnMike PompeoPhenianscrisoare
Categorii: Știrile zilei