X

Donald Trump critică dur ONU: ONU trebuie să se concentreze mai mult asupra oamenilor şi mai puţin asupra birocraţiei!

‘Birocraţia’ obstrucţionează Naţiunile Unite, a afirmat luni preşedintele american Donald Trump, care a dat în acelaşi timp asigurări că ‘susţine’ reformele angajate de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, potrivit AFP şi DPA. 

“ONU trebuie să se concentreze mai mult asupra oamenilor şi mai puţin asupra birocraţiei”, a spus liderul de la Casa Albă într-un scurt discurs în prima zi a Adunării Generale anuale a ONU.

ONU a fost creată ‘cu scopuri cu adevărat nobile’, dar trebuie să recâştige încrederea oamenilor din întreaga lume, a declarat Trump.

“În ultimii ani, ONU nu şi-a atins adevăratul potenţial din cauza birocraţiei şi a proastei administrări”, a adăugat el.

Bugetul organizaţiei a crescut, însă “nu vedem rezultate în acord cu aceste investiţii”, a mai spus preşedintele american.

El l-a lăudat pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, pentru dorinţa de schimbare şi “pentru că nu foloseşte căile din trecut care nu funcţionau”.

La rândul său, Guterres a spus că birocraţia subminează ONU.

“Cineva m-a întrebat recent ce mă ţine treaz noaptea. Răspunsul meu a fost simplu: birocraţia. Structurile fragmentate. Procedurile complicate. Birocraţia infinită”, a declarat el.

“Dacă cineva ar fi dorit subminarea ONU, nu ar fi putut veni cu o idee mai bună decât impunerea unora dintre regulile pe care ni le-am creat noi înşine”, a spus secretarul general al ONU.

“Uneori mă întreb dacă nu cumva a existat o conspiraţie pentru a ne face regulile în aşa fel încât să ne împiedice să fim eficienţi”, a adăugat el.

Tags: Antonio GuterresbirocratieDonald TrumpeficientaONU
Categorii: Știrile zilei