X

Donald Trump a declarat că decizia de recunoaștere a Ierusalimului drept capitală a Israelului ar fi trebuit luată de mult timp

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri, înaintea mult aşteptatului său discurs în care se va pronunţa asupra recunoaşterii de către SUA a Ierusalimului drept capitală a statului Israel, că această decizie ar fi trebuit luată de mult timp, relatează agenţiile AFP şi Reuters, conform agerpres .

‘Avem un anunţ important de făcut (…) şi cred că trebuia făcut de mult timp’, a spus liderul de la Casa Albă la o reuniune a cabinetului său. ‘Mulţi preşedinţi au spus că vor face ceva, dar nu au făcut nimic’, a completat el, făcând aluzie la promisiunea mai multor foşti preşedinţi americani că vor muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Această chestiune a mutării sediului ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim revine în atenţie la fiecare şase luni începând din anul 1995, când a fost adoptată o lege ce impune această mutare, dar care conţine şi o clauză derogatorie prin care preşedinţii pot decide amânarea acestui transfer la fiecare şase luni. Până în prezent toţi preşedinţii SUA au optat pentru o asemenea amânare, inclusiv Trump în iunie, pentru ‘a da o şansă’ păcii, în pofida promisiunii sale din timpul campaniei în favoarea unei mutări a ambasadei americane la Ierusalim.

Citește și : Anunțul candidaturii lui Vladimir Putin a fost primit cu bucurie dar și cu decepție

După reuniunea la care a făcut această declaraţie, Trump va avea o intervenţie în care va anunţa decizia sa cu privire la recunoaşterea de către SUA a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Tags: capitalăCasa AlbadiscursDonald TrumpierusalimisraelpresedintiSUAtel aviv
Categorii: Știrile zilei