Donald Trump ar fi dispus să semneze Acordul de la Paris revizuit

Publicat:

Preşedintele american, Donald Trump, ar fi dispus să semneze Acordul de la Paris privind schimbările climatice, numai dacă include modificări importante, potrivit extraselor dintr-un interviu care urmează să fie difuzat duminică de postul britanic de televiziune ITV, relatează AFP.

În iunie 2017, Donald Trump a anunţat că Statele Unite se retrag din Acordul de la Paris, considerându-l un “acord prost” pentru economia americană, decizie dezaprobată la nivel global, conform agerpres.


Deşi rămâne ferm în criticile sale la adresa cordului semnat de predecesorul său Barack Obama, Donald Trump s-a arătat dispus să semneze un acord revizuit.

Citește și : Curtea Constituţională a Spaniei blochează învestirea lui Carles Puigdemont ca şef al executivului catalan

“Acordul de la Paris ar fi pentru noi un dezastru”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

“Dacă fac un acord bun, există întotdeauna o şansă ca să ne întoarcem”, a adăugat el, descriind acordul ca “îngrozitor” şi “inechitabil” pentru Statele Unite.

Acest tratat istoric a fost semnat de 197 de naţiuni în 2015 după intense negocieri la Paris unde toate ţările şi-au luat angajamente voluntare de a-şi reduce emisiile de carbon.

“Dacă cineva spune ‘reveniţi în Acordul de la Paris’, va trebui să fie complet diferit, pentru că avem un acord îngrozitor”, a declarat Donald Trump în cursul interviului.

“Aş putea să mă întorc? Da, m-aş întoarce. Aş vrea asta”, a mai spus preşedintele american.

Donald Trump, care a lăsat deja întredeschisă uşa pentru o revenire în Acordul de la Paris în cazul unor renegocieri asupra cărora a rămas, totuşi, evaziv, a declarat la începutul lui ianuarie că Statele Unite ar putea “teoretic să revină” în acord.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor de interes public în perioada electorală

CEC atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor de interes public în perioada electorală Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor...

Experți internaționali vor evalua activitatea Serviciului Veterinar

Experți internaționali vor evalua activitatea Serviciului Veterinar În perioada 15-26 iulie 2024, Serviciul Veterinar al Republicii Moldova va fi supus unei evaluări de către...

BCS vrea o comisie specială pentru identificarea măsurilor de depășire a crizei în agricultură

BCS vrea o comisie specială pentru identificarea măsurilor de depășire a crizei în agricultură Comuniștii și socialiștii solicită instituirea unei comisii parlamentare speciale pentru identificarea...

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina în schimbul gazului furnizat de partea ucraineană,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.