X

Donald Trump felicită Iordania pentru felul în care tratează criza refugiaților sirieni

Preşedintele american Donald Trump a salutat miercuri, într-o întâlnire cu regele Abdullah al Iordaniei, eforturile autorităţilor iordaniene de a primi refugiaţi sirieni, relatează DPA.

“Cine ştie ce s-ar fi întâmplat fără dvs.”, i-a spus Trump regelui Abdullah într-o întâlnire bilaterală în marja Adunării Generale a ONU.

Marţi, în primul său discurs la Adunarea Generală a ONU în calitate de preşedinte al SUA, Trump şi-a evidenţiat viziunea conform căreia refugiaţii sunt cel mai bine ajutaţi în propriile lor regiuni, în loc să fie strămutaţi în alte părţi.

Trump a încercat să oprească temporar programele SUA de primire a refugiaţilor şi să reducă numărul solicitanţilor de azil acceptaţi de ţara sa. Decretul de interzicere a refugiaţilor a făcut parte dintr-un ordin executiv mai larg care interzicea de asemenea accesul în SUA pentru cetăţenii din şase ţări majoritar musulmane. Decretul este în prezent în analiza Curţii Supreme a SUA, care se va pronunţa luna viitoare.

Aproximativ 738.000 de refugiaţi au ajuns în Iordania, marea majoritate provenind din Siria, conform datelor ONU.

Cei doi lideri au discutat de asemenea despre lupta împotriva Statului Islamic şi a altor organizaţii teroriste, regele Abdullah angajându-se să sprijine eforturile SUA.

“Terorismul este o nenorocire în întreaga lume, însă Iordania va fi întotdeauna alături de dvs. şi de ţara dvs.”, i-a spus regele Abdullah lui Trump.

Tags: Adunarea Generală a ONUcrizaDonald Trumpiordaniarazboirefugiatiregele Abdullahsiria
Categorii: Sinteze