X

Donald Trump a îndemnat Consiliul de Securitate să prelungească misiunea din Siria

Preşedintele american, Donald Trump, a îndemnat joi Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite să prelungească mandatul anchetatorilor asupra utilizării armelor chimice în Siria, pentru a împiedica regimul preşedintelui Bashar Al-Assad să comită noi crime, transmite agerpres .

“Trebuie ca întreg Consiliul de Securitate al ONU să voteze pentru a reînnoi” mandatul grupului de anchetatori numit JIM, a scris Donald Trump pe Twitter. Trebuie să se facă în aşa fel încât “regimul Al-Assad să nu mai poată comite niciodată crime în masă cu arme chimice”, a subliniat liderul de la Casa Albă, încercând să convingă Rusia, unul dintre principalii aliaţi ai Damascului.

Citește și : Un recidivist a fost condamnat de Curtea Supremă a Spaniei pentru mesaje de susținere a organizației teroriste ETA

De joi, două proiecte de rezoluţii – unul rusesc, altul american – concurează în Consiliul de Securitate al ONU privind reînnoirea grupului de anchetatori al Naţiunilor Unite şi al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), numit JIM (Joint Investigative Mechanism).

Mandatul acestui grup expiră la 16 noiembrie.

Tags: bashar al assadCasa AlbaConsiliul de Securitate al ONUdamascDonald Trumppreşedintele americanrusia
Categorii: Știrile zilei