Donald Trump l-a informat pe Mahmoud Abbas că mută sediul ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump l-a informat marţi pe liderul palestinian Mahmoud Abbas că intenţionează să mute de la Tel Aviv la Ierusalim sediul ambasadei SUA în Israel, a declarat Nabil Abu Rudeinah, purtătorul de cuvânt al lui Abbas, potrivit Reuters, conform agerpres .

”Preşedintele Mahmoud Abbas a fost apelat telefonic de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, care l-a notificat în legătură cu intenţia sa de a muta ambasada americană de la Tel Aviv la Ierusalim”, a afirmat Rudeinah într-o declaraţie. Aceasta nu precizează când ar urma să fie pusă în aplicare măsura în cauză.


”Preşedintele Abbas a avertizat în legătură cu consecinţele periculoase pe care o asemenea decizie le-ar avea pentru procesul de pace şi pentru securitatea, pacea şi stabilitatea regiunii şi ale lumii”, a adăugat oficialul palestinian.

Potrivit AFP, Donald Trump l-a informat marţi şi pe regele Iordaniei în legătură cu intenţia sa de a muta la Ierusalim sediul ambasadei SUA în Israel.

Citește și : Jean-Claude Juncker despre dispariția Regelui Mihai I : „Doresc să prezint familiei sale şi tuturor românilor sincere condoleanţe”

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, preşedintele Trump urmează să decidă până luni dacă reînnoieşte – aşa cum au făcut, la fiecare şase luni, toţi predecesorii săi şi chiar el însuşi în luna iunie – o clauză derogatorie la legea care impune, din 1995, instalarea ambasadei SUA la Ierusalim sau dacă îşi dă aprobarea pentru acest transfer, aşa cum a promis în timpul campaniei electorale de anul trecut.

Informaţii contradictorii au circulat în ultimele săptămâni, dar numeroşi observatori se aşteaptă ca Donald Trump să declare Ierusalimul drept capitală a Israelului, fără a merge însă până acolo încât să transfere imediat misiunea diplomatică americană.

Israelul consideră Oraşul Sfânt drept capitala sa “eternă şi reunificată”, dar palestinienii cred că Ierusalimul de Est trebuie să fie capitala statului lor independent la care aspiră. Aceasta face ca statutul oraşului să fie una dintre cele mai dificile probleme ale conflictului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.