X

Donald Trump se va întâlni la Davos cu Theresa May

Preşedintele american, Donald Trump, se va întâlni săptămâna viitoare, la Davos, cu şefa guvernului de la Londra, Theresa May, a anunţat vineri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, citată de AFP.

Această întâlnire, care va avea loc în marja Forumului Economic Mondial de la Davos, în Elveţia, va reprezenta o ocazie pentru “întărirea relaţiei speciale” între Statele Unite şi Regatul Unit, a subliniat Sanders, conform agerpres.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat pe 11 ianuarie că îşi anulează vizita planificată pentru luna viitoare în Marea Britanie pentru a inaugura noua ambasadă a SUA la Londra.

Citește și : James J. Townsend Jr decorat de ambasadorul George Cristian Maior cu Ordinul Național Steaua României

”Nu sunt un mare fan al administraţiei Obama care a vândut poate cea mai bine localizată şi drăguţă ambasadă din Londra pe ‘mărunţiş’, numai pentru a construi una nouă într-o locaţie îndepărtată, pentru 1,2 miliarde de dolari. Proastă afacere. Vreţi ca eu să tai panglica – NU!”, a scris Trump, pe Twitter, citat de dpa.

EFE notează că Trump va fi primul preşedinte american, după Bill Clinton, în 2000, care va lua parte la Forumul Economic Mondial din localitatea elveţiană.

Forumul de la Davos, care se va desfăşura între 23 şi 26 ianuarie, va avea printre invitaţi şi alţi lideri, precum preşedintele francez, Emmanuel Macron, preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, sau premierul indian, Narendra Modi.

Tags: DavosDonald Trumplondramarea britanieSarah SandersTheresa Maytwitter
Categorii: Diaspora