X

Donald Trump este invitat să susțină discursul tradițional privind Starea Uniunii

Preşedintele american este invitat să ia cuvântul la 30 ianuarie 2018 în faţa camerelor reunite ale Congresului pentru tradiţionalul discurs privind Starea Uniunii, a anunţat joi preşedintele Camerei reprezentanţilor, Paul Ryan, relatează agerpres .

“Noul an va aduce ocazia de a face bilanţul progreselor realizate, dar şi de a prezenta munca ce rămâne de făcut în numele poporului american”, a scris Paul Ryan, în scrisoarea de invitaţie.

Discursul privind Starea Uniunii este un eveniment obligatoriu pentru preşedinte, în care acesta explică poporului american, dar şi aleşilor priorităţile pe care şi le-a stabilit pentru anul care începe.

Citește și : Rex Tillerson îndeamnă China să renunțe la livrările de petrol către Coreea de Nord

Anul acesta, Donald Trump nu a susţinut acest discurs, întrucât tocmai se instala în funcţie, dar a ţinut o alocuţiune în faţa camerelor reunite ale Congresului la 28 februarie care a fost foarte bine primită.

Anunţul privind data primului discurs al lui Trump privind Starea Uniunii survine în condiţiile în care se prefigurează un prim succes notabil pentru majoritatea republicană din Congres, la votul asupra ambiţioasei reforme fiscale cerute de şeful statului.

Tags: congresDonald TrumpPaul Ryanreforme fiscalestarea uniunii
Categorii: Știrile zilei