X

Donald Trump laudă “curajul incredibil” al pasagerilor zborului 93 care au luptat cu teroriştii pe 11 septembrie 2001

Preşedintele SUA, Donald Trump, a lăudat, marţi, “curajul incredibil” al pasagerilor unui avion deturnat pe 11 septembrie 2001 de a se lupta cu teroriştii, apreciind că acesta a fost “momentul în care America a ripostat”, potrivit mediafax.

Donald Trump s-a deplasat marţi în Shanksville (Pennsylvania), unde pe 11 septembrie 2001 s-a prăbuşit Cursa 93 a companiei United Airlines. Cele 40 de persoane aflate la bord au murit.

Citește și : New-yorkezii au adus un omagiu victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 din Manhattan

Atentatele din 11 septembrie 2001 s-au produs la New York, Washington şi Shanksville, soldându-se cu moartea a 2.996 de persoane.

“Pe 11 septembrie 2001, un grup de patrioţi curajoşi au ales să riposteze împotriva inamicilor naţiunii noastre şi s-au alăturat astfel eroilor americani”, a declarat Donald Trump.

Citește și : Palestinienii au reluat demersurile împotriva Israelului la CPI, în pofida deciziei Washingtonului de închidere a misiunii lor diplomatice

“La acest memorial, pe acest pământ sfânt, pe câmpul care se întinde dincolo de acest zid şi pe cerul de deasupra noastră, ne aducem aminte de momentul în care America a ripostat”, a declarat Donald Trump în cursul ceremoniei comemorative desfăşurate în Pennsylvania. Ceremonii comemorative au avut loc şi în zona fostului complex World Trade Center din New York şi la Pentagon.

Tags: aviondeturnatnew yorkpasageriShanksvilleteroristiTrumpwashington
Categorii: Știrile zilei