X

Donald Trump laudă economia Statelor Unite

Preşedintele Donald Trump a lăudat, joi, starea economiei Statelor Unite, în contextul creşterii valorii dolarului american în raport cu alte monede, scrie mediafax.

“Economia noastră este într-o situaţie mai bună ca niciodată. Sunt investite fonduri în îndrăgitul nostru dolar cum se întâmplă rar, profiturile companiilor sunt mai mari ca niciodată, inflaţia este scăzută, optimismul mediilor de afaceri este la un nivel mai înalt decât a fost vreodată. Pentru prima dată în multe decenii, protejăm angajaţii” americani, a transmis Donald Trump joi prin Twitter.

Citește și : Rusia examinează luarea unor măsuri ca răspuns la sancţiunile SUA asupra Phenianului (Interfax)

Economia Statelor Unite a avut o creştere de 4,1% în intervalul aprilie-iunie, iar pentru perioada iulie-septembrie se estimează o creştere de 3%, notează agenţia Reuters.

Deprecierea puternică lirei turce a contribuit la creşterea valorii dolarului american, în contextul în care investitorii se orientează spre moneda SUA, considerată stabilă.

Larry Kudlow, consilierul pentru Afaceri Economice al Casei Albe, a explicat că un dolar puternic indică încrederea în economia Statelor Unite. “Este vorba despre o veste pozitivă, despre încrederea în economia SUA existentă la nivel mondial. Despre asta este vorba. Mii de miliarde de dolari vin aici deoarece avem un avânt economic pe care nimeni nu îl credea posibil”, a declarat Larry Kudlow într-un interviu acordat CNBC.

Citește și : Ayatollah Ali Khamenei admite că a făcut o greșeală în negocierile privind Acordul Nuclear semnat în 2015

Tags: dolarDonald TrumpeconomiaLarry KudlowSUAtwitter
Categorii: Știrile zilei