Donald Trump îl laudă la scenă deschisă pe secretarul generalul al ONU

Publicat:

Preşedintele american, Donald Trump, a apreciat vineri în mod deosebit acţiunea “foarte spectaculoasă” a secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, în fruntea organizaţiei a cărei conducere a preluat-o în ianuarie, transmite AFP. 

Reafirmându-şi convingerea că ONU are “un potenţial enorm”, Donald Trump a insistat asupra necesităţii refomelor şi a estimat că fostul premier portughez este bine plasat pentru a le duce la îndeplinire.


“Trebuie noroc şi talent. Iar el are talent”, a declarat liderul administraţiei de la Washington, întorcându-se spre secretarul general al ONU, aflat alături de el în Biroul Oval.

“Aţi avut o acţiune foarte, foarte spectaculoasă la Naţiunile Unite”, a mai spus el, adăugând că era “prieten” cu Antonio Guterres dinainte de a prelua mandatul de preşedinte.

“Am sentimentul că lucrurile vor decurge la Naţiunile Unite aşa cum nu aţi văzut niciodată”, a continuat cel care, în urmă cu un an, eră de părere, într-un mesaj pe Twitter, că această organizaţie este “doar un club unde oamenii se adună, discută şi petrec timpul în mod plăcut”.

Antonio Guterres, care a discutat cu Donald Trump în septembrie cu prilejul Adunării Generale a ONU, a insistat asupra necesităţii ca Washingtonul să rămână implicat pe scena internaţională, în momentul în care numeroase ţări sunt îngrijorate de virajul izolaţionist american.

“Sunt convins că trăim într-o lume haotică şi că avem nevoie de o Organizaţie a Naţiunilor Unite puternică, reformată şi modernizată”, a subliniat el.

“Avem nevoie de SUA puternice, implicate şi fidele valorilor lor tradiţionale: libertatea, democraţia, drepturile omului”, a adăugat secretarul general.

Administraţia Trump a anunţat recent retragerea Statelor Unite din UNESCO, acuzând această agenţie a ONU însărcinată cu educaţia, ştiinţa şi cultura că este antiisraeliană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie

O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie O pereche de ochelari rotunzi cu lentile albastre...

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită Dacă te uiți în jur la prietenii și familia ta - și chiar la tine...

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA China are în prezent una dintre cele mai extinse și impresionante rețele feroviare de mare...

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: 'Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat' Ideea că trebuie să bem...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.