Donald Trump și Moon Jae-in într-o convorbire telefonică : Coreea de Nord va avea “un viitor mai bun” urmând ”calea bună”

Publicat:

Coreea de Nord va avea “un viitor mai bun” urmând “drumul corect” spre denuclearizare, au fost de părere vineri preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său sud-coreean, Moon Jae-in, în cursul unei discuţii telefonice, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Casa Albă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele Statelor Unite “a reiterat intenţia sa de a se întâlni cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, până la sfârşitul lunii mai” şi a exprimat, împreună cu Moon Jae-in, “un optimism prudent în legătură cu recentele evoluţii”.


Citește și : Cazul Skripal, trecut pe agenda summitului UE din 22-23 martie de la Bruxelles (sursă europeană)

În cursul convorbirii, cei doi şefi de stat, care urmează să se întâlnească pe rând cu Kim Jong Un în lunile viitoare, “au discutat despre eforturile actuale pentru a pregăti viitoarelor lor contacte cu Coreea de Nord”, a informat Casa Albă.

Ei au “afirmat importanţa de a se trage învăţăminte din greşelile trecutului şi s-au angajat să menţină, în strânsă legătură, o presiune maximă asupra regimului nord-coreean”, a adăugat preşedinţia americană.

Donald Trump şi Moon Jae-in au subliniat că “numai acţiuni concrete, şi nu cuvinte, vor fi cheia pentru a se ajunge la o denuclearizare durabilă a Peninsulei Coreene”.

Criza legată de ambiţiile nucleare ale Phenianului a cunoscut o răsturnare spectaculoasă săptămâna trecută. După luni de escaladare cu Statele Unite, Kim Jong Un s-a declarat pregătit, potrivit emisarilor sud-coreeeni pe care i-a primit, pentru un summit istoric cu Donald Trump şi să discute despre denuclearizare cu americanii.

Preşedintele american a acceptat imediat propunerea, dar, deocamdată, nord-coreenii au păstrat tăcerea în această privinţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ploaie torențială și furtuni azi în Moldova: Meteorologii avertizează asupra vremii imprevizibile

Ploaie torențială și furtuni azi în Moldova: Meteorologii avertizează asupra vremii imprevizibile Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi vremea în Moldova va fi instabilă,...

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani Arheologii au dezgropat de pe un teren viran din...

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa Acuzată că a...

‘Ghost Ship of the Pacific’: Epava unei nave de război americane, găsită în stare ‘excepțională’

'Ghost Ship of the Pacific': Epava unei nave de război americane, găsită în stare 'excepțională' Epava unui distrugător al Marinei americane cunoscut drept „nava fantomă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.