X

Donald Trump pledează împotriva rasismului și pentru egalitate de șanse

Preşedintele SUA, Donald Trump, a pledat sâmbătă împotriva rasismului şi pentru egalitate de şanse, în timpul inaugurării unui muzeu al drepturilor civice în Jackson (Mississippi, sud), eveniment care a fost boicotat de mai multe personalităţi afro-americane, inclusiv de primarul localităţii, informează duminică AFP, conform agerpres .

“Vrem ca ţara noastră să fie un loc unde fiecare copil, indiferent de originile lui, să poată creşte fără frică, fără să cunoască ura şi înconjurat de iubire, oportunităţi şi speranţă”, a declarat Trump, după ce a vizitat noul muzeu din Mississippi.

Anunţul participării lui Trump la inaugurare, la invitaţia guvernatorului Phil Bryant, a suscitat mai multe reacţii critice, în primul rând din partea lui John Lewis, reprezentant al statului Georgia în Camera Reprezentanţilor şi fost activist al mişcării pentru drepturile civice. Potrivit lui John Lewis, prezenţa lui Donald Trump în Jackson “şi poziţia sa dăunătoare constituie o insultă la adresa persoanelor care sunt prezentate în acest muzeu al drepturilor civice”.

Citește și : Miniştrii de externe ai ţărilor din Liga Arabă au cerut anularea deciziei privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului

“Prezenţa lui Trump este de amuzament”, a declarat şi primarul localităţii Jackson, Chokwe Antar Lumumba, potrivit căruia “Trump nu a dat dovadă de un angajament consecvent în favoarea ideilor promovate de mişcarea pentru drepturile civice”.

În perioada când mai exista încă segregaţie rasială, Jackson a fost unul dintre oraşele emblematice ale mişcării pentru drepturile civice, marcată de o mişcare de nesupunere civilă, zeci de manifestaţii şi marşuri de protest la începutul anilor 1960.

Tags: afro-americaneboicotatDonald Trumpegalitate de şanseJacksonMississippimuzeurasismSUA
Categorii: Știrile zilei