Donald Trump reia criticile la adresa aliaţilor din NATO

Publicat:

Președintele SUA, Donald Trump, a reluat tema contribuţiilor proporţionale la bugetul Alianţei Nord-Atlantice, afirmând că Germania și alte state NATO din Europa trebuie să aloce sume mai mari pentru apărare, informează site-ul cotidianului The New York Times, potrivit mediafax.

Președintele SUA a lansat aceste acuzații vineri, cu mai puțin de două săptămâni înainte de summitul NATO, programat să aibă loc între 11-12 iulie, la Bruxelles.


Citește și : Secretarul general al ONU lansează un nou apel „la încetarea imediată a operaţiunilor militare” în sud-vestul Siriei

“Germania trebuie să plătească mai mulți bani. Spania, Franța. Nu este corect ceea ce au făcut Statelor Unite”, le-a spus Donald Trump reporterilor aflați la bordul avionului prezidențial, Air Force One.

Luna trecută, Trump a afirmat că trebuie abordată problema țărilor membre NATO care nu contribuie deplin la alianță și a acuzat Germania că nu depune suficiente efort.

Concomitent, cotidianul The Washington Post a relatat recent că Pentagonul analizează posibilitatea retragerii trupelor americane staționate în Germania, după ce președintele SUA, Donald Trump, s-ar fi declarat șocat de numărul mare de trupe americane aflate în această țară.

Citește și : Acuzată în Occident că difuzează informaţii false, Rusia contraatacă activ şi acuză ţările occidentale de dezinformare (AFP)

În Germania sunt staționați aproximativ 35.000 de militari americani,acesta este cel mai mare contigent de forțe SUA din Europa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.