X

Donald Trump salută reacţia “productivă” şi “călduroasă” a Phenianului

Preşedintele american Donald Trump a salutat vineri reacţia “productivă” şi “călduroasă” a Coreei de Nord, care s-a declarat în continuare deschisă dialogului cu Washington, în pofida anulării întâlnirii istorice între cei doi lideri, informează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

“E o veste foarte bună să primim declaraţia călduroasă şi productivă a Coreei de Nord”, a notat Trump pe contul său de Twitter, la o zi după publicarea unui mesaj adresat liderului nord-coreean Kim Jong Un în care îl anunţă cu privire la anularea summitului şi denunţă “ostilitatea” regimului de la Phenian. “Vom vedea în curând unde va duce aceasta, sper că spre o pace şi o prosperitate durabile”, a adăugat el.

Citește și : Egipt: Jurnalistul Waël Abbas, plasat în arest preventiv pentru 15 zile

Donald Trump a anulat reuniunea cu liderul nord-coreean preconizată să aibă la 12 iunie în Singapore după luni de progrese diplomatice. Preşedintele SUA a anunţat joi că i-a transmis o scrisoare liderului de la Phenian prin care l-a înştiinţat că a decis să anuleze summitul lor, invocând ‘ostilitatea deschisă’ manifestată în ultimele declaraţii ale regimului de la Phenian. Totuşi, liderul de la Casa Albă i-a sugerat lui Kim Jong-Un să depună eforturi pentru ca o întâlnire între cei doi să poată avea loc.

Cu toate acestea, Coreea de Nord a făcut cunoscut vineri că este în continuare deschisă dialogului cu Statele Unite după ce preşedintele american, Donald Trump, a anulat summitul dintre cele două ţări, o decizie “extrem de regretabilă” potrivit Phenianului.”Reiterăm Statelor Unite hotărârea noastră de a ne aşeza faţă în faţă, în orice moment şi în orice mod ar fi, pentru a rezolva problema”, a declarat Kim Kye Gwan, prim-viceministru de externe, într-un comunicat dat publicităţii de agenţia oficială KCNA.

Citește și : Zborul MH17: Uniunea Europeană şi NATO invită Rusia ‘să-şi recunoască responsabilitatea’

Tags: Donald TrumpKim Jong UnPhenianStatele Unitetwitterwashington
Categorii: Știrile zilei