X

Donald Trump se declară ‘foarte surprins’ de convocarea fiului său cel mare în Senat

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat joi ”foarte surprins” de convocarea fiului său cel mare în faţa unei comisii a Senatului în cadrul anchetei privind un amestec al Rusiei în alegerile din SUA, din 2016, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Am fost foarte surprins”, a spus preşedintele republican la o zi după anunţarea convocării. ”Fiul meu a fost complet exonerat de procurorul special Robert Mueller care, sincer, nu-l place pe Donald Trump”, a spus el, referindu-se la procurorul special care a investigat suspiciuni de colaborare între echipa de campanie a miliardarului din New York şi Moscova în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA.

Citește și : Orban îi îndeamnă pe alegători să-şi dea votul liderilor anti-migraţie: ‘Migraţia trebuie oprită’

Donald Trump Junior, în vârstă de 41 de ani, care conduce afacerea de familie în fruntea organizaţiei Trump, a fost audiat ore îndelungate de comisii ale Senatului în 2017.

Potrivit presei americane, care citează surse anonime, Comisia senatorială pentru informaţii, controlată de republicani, vrea să-l audieze din nou pe fiul cel mare al preşedintelui Trump şi să-l întrebe despre afirmaţiile sale la momentul respectiv, în special despre un proiect Trump Tower la Moscova.

”Fiul meu este o persoană bună. Fiul meu a depus mărturie ore şi ore în şir”, a spus Donald Trump intervievat de presă.

Întrebat despre o posibilă contestare a acestei convocări, cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii nu a exclus orice posibilitate. ”Vom vedea ce se va întâmpla. Sunt mai degrabă surprins de această convocare”, a adăugat el.

Citește și : Mike Pompeo s-a întors la Washington pentru a discuta despre situația din Iran și Coreea de Nord

În raportul său, prezentat la sfârşitul lunii martie, procurorul special a menţionat nu a găsit dovezi cu privire la un acord între Rusia şi anturajul lui Donald Trump în 2016, dar a enumerat o serie de presiuni perturbatoare cu privire la activitatea sa, fără a-l scuti astfel pe preşedintele american de suspiciuni de obstrucţionare a justiţiei.

Tags: Donald TrumpmoscovaRobert MuellerSUAsurprinsTrump Tower
Categorii: Știrile zilei