X

Donald Trump și-a anulat planurile de Crăciun pentru a rezolva blocajul parțial al Administrației federale

Președintele american Donald Trump și-a anulat o vizită în Florida, unde trebuia să își petreacă sărbătorile, pentru a rezolva blocajul parțial al Administrației federale, a transmis duminică purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders, citată de Reuters, scrie mediafax.

Donald Trump a anunțat că va rămâne în Washington dacă nu va reuși să încheie împreună cu parlamentarii un acord bugetar, prin care să prevină blocarea parțială a Guvernului.

Citește și : Yemen: Şeful observatorilor civili ai ONU se află la Sanaa, după ce a fost la Aden

Activitatea administrației federale din SUA a fost blocată parțial începând de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, după ce congresmenii nu au reușit să ajungă la un compromis pe tema bugetului, ca urmare a disensiunilor referitoare la finanțarea construirii unui zid la frontiera cu Mexicul.

Trump a declarat că iminenta blocare parțială a unor părți cheie din administrația federală ar putea dura “foarte mult timp” și a încercat să arunce vina pentru acest lucru pe democrați care se opun planului său de construire a a unui zid la frontiera cu Mexicul.

Citește și : „Copilul lui Krakatoa”, vulcanul responsabil de declanşarea unui tsunami devastator

Tags: Casa AlbaCraciunDonald TrumpfloridafrontieraguvernmexicSarah SandersSUA
Categorii: Știrile zilei