Donald Trump şi Xi Jinping ar putea avea o întrevedere la sfârşitul lunii februarie, în Vietnam

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său chinez Xi Jinping ar putea avea o întrevedere în localitatea Da Nang din Vietnam, mai târziu în această lună, a declarat o sursă de informaţie pentru South China Morning Post, informează duminică dpa, scrie agerpres.

Cei doi preşedinţi intenţionează să aibă întâlnirea în 27-28 februarie, chiar înainte de termenul la care expiră armistiţiul din disputa comercială dintre ţările lor, în martie, informează presa din Hong Kong.


Citește și : Asociaţia Mondială a Operatorilor în Comunicare Mobilă pune la cale mazilirea Huawei

Donald Trump a declarat săptămâna aceasta că aşteapă cu nerăbdare întrevederea cu Xi pentru a soluţiona disputa lor comercială. El a susţinut că liderul chinez i-a trimis o scrisoare în care îşi exprimă la rândul său dorinţa de a ajunge la un acord înainte de 1 martie.

Cei doi preşedinţi au convenit la 1 decembrie asupra unui armistiţiu de 90 de zile în războiul lor comercial, în care SUA au impus taxe în valoare de 250 de miliarde de dolari asupra importurilor chineze, iar China a ripostat.

O delegaţie comercială chineză condusă de vicepremierul Liu He s-a deplasat săptămâna aceasta la Washington pentru a continua negocierile. Ambele părţi s-au declarat optimiste după finalizarea discuţiilor.

Citește și : „Vestele galbene” au apărut și în Germania! Oamenii protestează împotriva interzicerii motoarelor diesel

Donald Trump are de asemenea programată o întrevedere cu liderul nord-coreean Kim Jong Un mai târziu luna aceasta. Mai multe locaţii sunt luate în considerare pentru desfăşurarea întâlnirii, printre care Da Nang.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.