X

Donald Trump : ‘Singurul care contează sunt eu’ . Rex Tillerson este posibil să plece din funcția de secretar de stat .

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că nu este sigur dacă secretarul de stat Rex Tillerson va rămâne în funcţie până la finalul mandatului său la Casa Albă şi s-a declarat nemulţumit că unii membrii ai staffului de la Departamentul de Stat nu-i susţin agenda, relatează agerpres .

Într-un interviu cu Laura Ingraham pentru Fox News, acordat joi seara, Trump a atacat departamentul condus de Tillerson şi a afirmat că el singur stabileşte politica externă a SUA.

‘Singurul care contează sunt eu’, a spus Trump. ‘Eu sunt singurul care contează, pentru că eu decid politica’ externă, a declarat el.

Întrebat dacă intenţionează să-l menţină pe Tillerson până la finalul mandatului său, Trump a declarat: ‘Ei bine, vom vedea. Nu ştiu’.

Citiți și : Franța : 32 de atacuri teroriste dejucate de autoritățile franceze în ultimii 2 ani

Trump va efectua un turneu de 11 zile în Asia şi va fi însoţit de asemenea de secretarul de stat Rex Tillerson, după luni de conflict între cei doi.

Tensiunile dintre Trump şi Tillerson, fostul director executiv al companiei energetice Exxon Mobil Corp, au revenit luna trecută în contextul unor informaţii potrivit cărora Tillerson l-ar fi numit ‘imbecil’ pe Trump şi intenţiona să demisioneze în vară.

Tillerson a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă neobişnuite în acea perioadă, că nu s-a gândit niciodată să plece. Trump a spus ulterior că a avut o relaţie bună cu Tillerson, dar l-a criticat pe acesta pentru că a dat dovadă de slăbiciune.

Departamentul de Stat condus de Tillerson a avut, de asemenea, contradicţii cu Casa Albă pe diverse probleme globale, între care creşterea tensiunilor în legătură cu programul de arme nucleare al Coreii de Nord.

Tags: Casa AlbaconflictDonald Trumpsecretar de statTillerson
Categorii: Știrile zilei