X

Donald Trump este solidar cu participanţii la protestele din Iran

Preşedintele SUA, Donald Trump, a revenit miercuri pe Twitter cu o postare în care se arată solidar cu participanţii la protestele din Iran, el exprimându-şi ‘respectul pentru poporul iranian care încearcă să îşi ia înapoi guvernul devenit corupt’, informează agenţiile internaţionale de presă.

‘Veţi vedea un mare sprijin din partea Statelor Unite la momentul potrivit’, a mai scris Trump în aceeaşi postare, conform agerpres .

Începând de joi, în mai multe oraşe iraniene mii de persoane au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva preţurilor mari, corupţiei şi politicii economice a guvernului preşedintelui Hassan Rohani. Unele proteste au degenerat în confruntări cu forţele de ordine, în care au fost ucise 21 de persoane, iar unii manifestanţi au fost arestaţi.

Citește și : Israelul le dă de ales migranţilor: Expulzarea sau puşcăria

De la începutul protestelor, Trump a postat zilnic pe Twitter mesaje legate de aceste manifestaţii, în care a asigurat protestatarii de sprijinul SUA şi a avertizat regimul de la Teheran, pe care l-a calificat drept ‘brutal şi corupt’, să nu încalce drepturile omului. Într-o postare apărută luni, Trump a scris că poporului iranian îi este ‘foame de libertate’ şi că pentru Iran a venit ‘vremea schimbării’.

Tags: coruptDonald TrumpHassan RohaniIranpoporprotesteSUAtwitter
Categorii: Știrile zilei