Donald Trump şi soţia sa au fost primiţi la castelul Windsor de regina Elisabeta a II-a

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump şi soţia sa, Melania, au fost primiţi vineri la castelul Windsor de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, relatează AFP, conform agerpres.

Perechea prezidenţială americană a fost întâmpinată de suverana britanică, în vârstă de 92 de ani, în curtea castelului, sub un soare strălucitor.


Citește și : Protest de mare amploare la Londra faţă de vizita lui Trump

Regina, îmbrăcată în albastru, a ascultat alături de preşedinte şi de soţia acestuia intonarea imnului naţional american.

Elisabeta a II-a l-a invitat apoi pe Donald Trump să treacă în revistă garda de onoare, formată din soldaţi îmbrăcaţi cu tradiţionala uniformă de culoare roşie şi purtând celebra căciulă din blană de urs.

Regina britanică şi preşedintele american urmau să ia apoi ceaiul.

Aceste onoruri nu sunt privite cu ochi buni de mulţi britanici, manifestanţi anti-Trump fiind prezenţi vineri şi la Windsor,cu pancarte pe care scria ‘Spuneţi-i nu lui Trump’.

Citește și : Macron va fi primit duminică la Kremlin de Putin, înaintea finalei

Potrivit unui sondaj YouGov publicat joi, 49% dintre respondenţi au fost de părere că regina nu ar fi trebuit să-l primească pe Donald Trump.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.