Donald Trump susţine un candidat la Senat ACUZAT de agresiune sexuală

Publicat:

Valul de denunţări privind hărţuiri sexuale continuă să marcheze sfera politică din SUA, unde preşedintele Donald Trump şi-a exprimat sprijinul pentru un republican care încearcă să fie ales în Senat, în pofida unor acuzaţii care îi afectează campania electorală, relatează duminică AFP, potrivit agerpres.

De partea democraţilor, un membru marcant al partidului, John Conyers, arătat cu degetul de foste colaboratoare, a demisionat în acest sfârşit de săptămână dintr-un post-cheie în Congres.


Citeşte şi: Un diplomat rus vede un scenariu APOCALIPTIC în Peninsula Coreea

Magistratul ultraconservator Roy Moore era dat favorit în alegerile parţiale pentru Senat din 12 decembrie în Alabama, înainte de publicarea acuzaţiilor privind agresiuni sexuale la adresa minorilor, pe care el le-ar fi comis în urmă cu mai multe decenii.

Spre deosebire de numeroşi politicieni din tabăra sa, Donald Trump, şi-a exprimat marţi sprijinul pentru Moore, insistând asupra faptului că acesta din urmă ‘neagă total’ acuzaţiile.

‘El afirmă că aşa ceva nu s-a întâmplat. Şi, ştiţi ceva, şi el ar trebui ascultat’, a declarat Trump, care s-a lansat apoi, duminică, într-o critică violentă la adresa opozantului democrat Doug Jones. ‘Ultimul lucru de care avem nevoie în Alabama şi în Senat este o marionetă a lui (Chuck) Schumer şi (Nancy) Pelosi’, a notat Trump pe contul său de Twitter, cu referire la liderii opoziţiei democrate din Senat şi Camera Reprezentanţilor.

Alegerea lui Jones ‘ar fi un dezastru!’, ‘va fi RĂU!’, a subliniat preşedintele Trump pe Twitter. Candidatul Doug Jones este ‘SLAB în ceea ce priveşte Criminalitatea, SLAB în ceea ce priveşte Frontiera, Rău pentru Armata noastră şi marii noştri Veterani’, a detaliat Trump, evocând de asemenea teme precum dreptul de portarmă şi scăderea impozitelor, teme dragi electorilor republicani.

Citeşte şi: 100.000 de oameni au fost evacuaţi din cauza erupţiei vulcanice din Bali

Această atitudine pare să-i îngrijoreze pe senatorii republicani John Thune şi Lindsey Craham, intervievaţi duminică la posturile Fox şi respectiv CNN.

‘Mi-ar plăcea ca preşedintele să susţină ceea ce mulţi dintre noi au spus, mai exact că Roy Moore trebuie să se retragă’, a declarat John Thune, senator republican de Dakota de Sud.

La rândul său, Graham, senator de Carolina de Sud, a lansat o atenţionare: ‘Dacă el câştigă (…), aceasta va deveni subiectul zilnic, de a afla dacă sunt demne de crezare femeile sau Roy Moore. În caz de înfrângere, un loc în Senat le revine’ democraţilor.

Solidaritatea partizană este pusă la încercare şi în tabăra democraţilor, care nu sunt nici ei scutiţi de dezvăluirile declanşate odată cu izbucnirea scandalului Weinstein.

Decanul de vârstă din Camera Reprezentanţilor, John Conyers, a fost nevoit să demisioneze duminică din postul său de lider al minorităţii democrate în cadrul Comisiei pentru probleme judiciare, păstrându-şi însă mandatul de congresman.

Acest parlamentar de Detroit, în vârstă de 88 de ani şi ales din 1965 în Camera Reprezentanţilor, şi-ar fi hărţuit sexual vreme de ani de zile colaboratoarele. O anchetă internă a fost lansată marţi de Congres asupra acestui erou al luptei pentru drepturile civile ale afro-americanilor.

Citeşte şi: Ramzan Kadârov este gata să demisioneze şi-l lasă pe Putin să-i aleagă succesorul

‘Indiferent cât de mare este contribuţia cuiva, nimic nu justifică hărţuirea’, a scris duminică Nancy Pelosi pe Twitter, referindu-se la John Conyers.

Într-un comunicat, cel vizat a negat acuzaţiile, afirmând că ‘este nerăbdător să dea explicaţii’ în faţa Comisiei de etică a Camerei Reprezentanţilor.

Colegul său democrat, Al Franken, care reprezintă statul Minnesota în Senat şi a fost o perioadă considerat un potenţial candidat pentru Casa Albă, a declarat la rândul său că ‘este nerăbdător să se întoarcă la muncă’, într-un interviu pentru cotidianul Star Tribune, din Minneapolis.

Al Franken şi-a cerut scuze săptămâna trecută după ce o crainică radio l-a acuzat că a sărutat-o cu forţa şi a atins-o fără consimţământul ei.

De atunci, el a fost acuzat de alte trei femei, dintre care două au depus mărturie sub anonimat, şi – în paginile ediţiei de duminică a Star Tribune – Franken s-a declarat ‘jenat şi ruşinat’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani Arheologii au dezgropat de pe un teren viran din...

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa Acuzată că a...

‘Ghost Ship of the Pacific’: Epava unei nave de război americane, găsită în stare ‘excepțională’

'Ghost Ship of the Pacific': Epava unei nave de război americane, găsită în stare 'excepțională' Epava unui distrugător al Marinei americane cunoscut drept „nava fantomă...

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.