Donald Trump va absenta de la Forumul de pace de la Paris

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump, care va fi prezent la Paris pentru celebrarea centenarului de la sfârşitul Primului Război Mondial, nu va participa în schimb, duminică, la Forumul de pace organizat la iniţiativa preşedintelui Emmanuel Macron, potrivit unuia dintre organizatori, informează AFP, scrie Agerpres.

Întrebat de AFP cu privire la eventuala absenţă a lui Trump şi participarea preşedintelui rus Vladimir Putin la această reuniune, istoricul Justin Vaisse, unul dintre membrii echipei de organizare a forumului a răspuns afirmativ.


Citește și : Acordul pentru Brexit va fi publicat marţi (The Times)

Zeci de şefi de stat şi de guvern sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână în capitala franceză pentru celebrarea a o sută de ani de la armistiţiul care a pus capăt Primului Război Mondial, cu o ceremonie prevăzută să aibă loc duminică dimineaţa la Arcul de Triumf din Paris, şi mai mulţi dintre ei vor participa duminică la acest forum.

“Forumul de pace de la Paris” se va desfăşura marţi în Grande Halle De La Villette, reunind lideri, decidenţi, activişti, pentru a dezbate asupra cooperării internaţionale şi guvernării mondiale.

Participanţii la eveniment vor pleda pentru salvgardarea multilateralismului în afacerile internaţionale, subminat în ultimul timp prin apariţia unor lideri precum Donald Trump, care consideră că interesele ţărilor lor sunt mai bine apărate într-o abordare tranzacţională şi bilaterală.

Citește și : Suedia extinde controalele temporare la frontieră până în luna februarie

“Scopul este de a spune că există o mulţime de forţe în sistemul internaţional – state, ONG-uri, fundaţii, intelectuali, întreprinderi şi alţii – care estimează că e nevoie de o lume a regulilor, o lume deschisă şi o lume multilaterală şi că este necesar ca această lume să se regrupeze şi să se apere”, a explicat Vaisse pentru AFP. “Dacă cei care nu iubesc acest multilateralism nu sunt aici, nu este grav”, a declarat el, cu referire la absenţa lui Trump.

Emmanuel Macron pledează în mod regulat pentru prezervarea ordinii multilaterale, atenţionând împotriva riscurilor de conflicte pe care le-ar genera sfârşitul ei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.