Donald Trump şi Xi Jinping au hotărât să pună capăt ‘crizei opiaceelor’ în SUA

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri, la Beijing, că a convenit cu omologul său chinez Xi Jinping să se concentreze ‘foarte puternic’ pe aşa-numita ‘criză a dependenţei de opiacee’ în SUA, declarată recent de Trump o urgenţă de sănătate publică, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Cu puţin timp înaintea sosirii sale în capitala chineză, Donald Trump afirma că va aborda cu Xi drept o ‘prioritate de vârf’ stoparea ‘invaziei de fentanil ieftin şi mortal produs în China’.


‘În fiecare an, traficul de droguri distruge milioane şi milioane de vieţi’, a declarat Trump la Beijing, în prezenţa omologului său chinez, la finalul întâlnirii oficiale.

Citeşte şi: În spatele protocolului impresionant, Trump şi Xi Jinping nu au uitat de cea mai sensibilă problemă: Taiwan

‘Astăzi, preşedintele Xi şi cu mine am discutat despre cum putem creşte coordonarea pentru a combate mai bine traficul cu droguri letale şi a opri afluxul letal de droguri otrăvitoare în ţările noastre şi în comunităţile noastre’, a adăugat el.

‘Un accent special va fi pus pe un fenomen nou – fentanil – care distruge milioane de vieţi. Ne vom concentra pe el foarte puternic, preşedintele (Xi) şi cu mine’, a subliniat Trump, fără alte detalii.

Potrivit secretarului de stat Rex Tillerson, Xi Jinping ‘s-a angajat să ia noi măsuri, inclusiv acorduri de control al exportului de precursori de fentanil şi schimbul de informaţii privind traficul de droguri’.

Agenţia chineză de control al medicamentelor a contestat săptămâna trecută afirmaţia lui Trump potrivit căreia cea mai mare parte a cantităţii de drog sintetic fentanil şi a precursorilor acestuia aflate din SUA este produsă în China. Fentanilul provoacă dependenţă puternică şi este de 50-100 de ori mai puternic decât morfina.

Citeşte şi: Trump şi marele dragon chinez. Lecţie de istorie prezidenţială la Beijing – VIDEO

Centrul american pentru Controlul Maladiilor estimează că 20.000 de americani au murit anul trecut în urma consumului de opiacee, numărul victimelor depăşindu-l pentru prima dată pe cel provocat de abuzul de analgezice comune şi de heroină.

Deşi China contestă acuzaţiile americane, a luat măsuri pentru a stopa producţia şi exportul de droguri sintetice, şi a plasat fentanilul şi alţi 22 de compuşi similari pe lista substanţelor controlate. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Răsturnare de situaţie într-un celebru caz de crimă devenit serial Netflix: Fraţii Mendez au fost închişi acum mai bine de trei decenii pentru uciderea...

Răsturnare de situaţie într-un celebru caz de crimă devenit serial Netflix: Fraţii Mendez au fost închişi acum mai bine de trei decenii pentru uciderea...

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.