Donald Tusk – declaraţie de presă despre Brexit vineri la orele 06.50 GMT

Publicat:

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va face o declaraţie de presă despre Brexit vineri la orele 07.50 (06.50 GMT), la Bruxelles, a anunţat joi instituţia europeană pe contul său de Twitter, fără alte precizări, relatează AFP, conform agerpres.

“Preşedintele Tusk va face o declaraţie în legătură cu Brexit-ul mâine (vineri), la orele 07.50, în clădirea Europa” a Consiliului, unde se desfăşoară summiturile europene, se arată în mesaj.


Ulterior, preşedintele Consiliului va părăsi Bruxellesul la orele 08.15 (07.15 GMT) pentru o vizită în Ungaria, a precizat o sursă europeană.

Citește și : ATAC ARMAT în New Mexico. Trei persoane au fost ucise

“Cu mai puţin de o săptămână înainte de Consiliul (summitul) UE, Donald Tusk va prezenta situaţia la zi privind Brexit-ul în acest context, indiferent cum va fi el dimineaţă”, a explicat sursa.

La Londra, Downing Street a refuzat deocamdată orice comentariu.

Bruxellesul şi Londra speră să încheie în următoarele zile un acord asupra principalelor modalităţi ale divorţului, pentru a trece la a doua fază de negocieri consacrate viitoare relaţii bilaterale.

“Discutăm în continuare cu Londra (…) Până acum, nu avem ‘fum alb'”, a afirmat la orele prânzului un purtător de cuvânt al Comisiei.

“Suntem gata să o primim pe Theresa May în orice moment, atunci când ei (britanicii) vor fi gata. Aceasta ar urma să aibă loc săptămâna aceasta (…), săptămână ce include şi duminica”, a precizat el.

UE şi Marea Britanie au eşuat luni, după un dineu între preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi Theresa May, în a încheia un acord asupra modalităţilor de separare, împiedicându-se de dosarul privind viitorul frontierei irlandeze după Brexit.

Această problemă este una dintre cele trei priorităţi ale primei faze a negocierilor asupra Brexit-ului, alături de reglementarea financiară şi de drepturile cetăţenilor europeni stabiliţi în Marea Britanie.

Europenii cer “progrese suficiente” pe cele trei fronturi, pentru a accepta să demareze o a doua fază a negocierilor, care să includă negocierile comerciale cerute cu insistenţă de Londra.

Theresa May a afirmat miercuri că Londra şi Bruxellesul sunt “pe cale” să treacă la o a doua fază a negocierilor.

Obiectivul europenilor este de a încheia rapid acest acord pentru a fi adoptat în cursul summitului UE prevăzut la 15 decembrie la Bruxelles.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.