Donaţiile au depăşit 30 de milioane de dolari pentru victimele incendiului de la Kyoto Animation

Publicat:

Donaţiile pentru Kyoto Animation au depăşit pragul de 3,3 miliarde de yeni (30 de milioane de dolari) în beneficiul supravieţuitorilor şi al familiilor îndoliate, după ce un incendiu criminal provocat în luna iulie de un piroman în sediul celebrului studio cinematografic japonez a ucis 35 de persoane, informează Reuters, scrie agerpres.

Un purtător de cuvânt al guvernului din Prefectura Kyoto a confirmat vineri această sumă, după ce studioul nipon a decis în cursul săptămânii curente să închidă contul pentru donaţii. Informaţia a fost confirmată şi de agenţia de presă Kyodo News.


Citește și : Curtea Constituţională sud-coreeană RESPINGE acordul referitor la ‘femeile de confort’

Bărbatul suspectat de incendierea clădirii fusese condamnat pentru tâlhărie şi a comis acel act piroman întrucât a crezut că romanul său fusese plagiat de Kyoto Animation, au anunţat postul public de televiziune nipon (NHK) şi alte companii mass-media japoneze. Poliţia a confirmat identitatea suspectului. Acesta este Shinji Aoba, care a stropit cu petrol holul de la parterul clădirii, înainte de a declanşa incendiul.

Producători celebri şi artişti s-au numărat printre cele 35 de victime, în timp ce alte 34 de persoane au fost rănite în atac.

Numeroase omagii în memoria victimelor au fost distribuite pe reţelele de socializare în urma acelui atac, iar mai mulţi lideri ai lumii, inclusiv directorul executiv al grupului Apple Inc., au transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

Opinia publică niponă a fost şocată de acest incident, unul dintre cele mai grave cazuri de asasinate în masă comise în Japonia în ultimele două decenii, iar hashtagul #PrayforKyoAni – aşa cum este cunoscut renumitul studio de animaţie în rândul fanilor – a devenit extrem de popular pe reţelele de socializare.

Kyoto Animation, al cărui sediu se află într-o suburbie liniştită a oraşului Kyoto, a produs de-a lungul anilor numeroase seriale animate foarte populare, precum “Sound! Euphonium”, “The Melancholy of Haruhi Suzumiya”, “Lucky Star” şi “K-ON”. Studioul nipon a produs şi serialul “Violet Evergreen”, care a fost difuzat recent pe platforma de streaming Netflix.

Citește și : SUA vor să pună plăcuțe de ÎNMATRICULARE pe drone

Directorii de la Kyoto Animation au declarat la începutul acestei săptămâni că îşi vor coordona eforturile cu reprezentanţii Comitetului de alocaţii din cadrul Prefecturii Kyoto pentru a asigura distribuirea donaţiilor primite în urma incendiului.

Studioul nipon a anunţat, de asemenea, că lucrează la mai multe filme de animaţie, care vor fi lansate în primăvara anului 2020 şi care doresc să fie “producţii ce transmit idealuri, speranţă şi emoţie pentru toţi oamenii din lumea întreagă”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O unitate a centralei nucleare ruse Rostov a fost oprită în urma unei probleme tehnice

O unitate a centralei nucleare ruse Rostov a fost oprită în urma unei probleme tehnice Una dintre cele patru unităţi ale centralei nucleare Rostov din...

Spitalul raional Cimișlia, echipat cu un sistem de radiografie și radioscopie digitală

Spitalul raional Cimișlia, echipat cu un sistem de radiografie și radioscopie digitală Spitalul raional Cimișlia și-a fortificat capacitatea de diagnostic și tratament prin instalarea unui...

Moldelectrica limitează capacitatea de transfer de energie electrică spre Ucraina

Moldelectrica limitează capacitatea de transfer de energie electrică spre Ucraina Întreprinderea de Stat „Moldelectrica” informează despre limitarea capacității de transfer a energiei electrice din sistemul...

Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit

Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit Deputatul USR Claudiu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.