X

Dorian Răilean, portarul echipei naționale a Republicii Moldova, a semnat cu Dinamo București

Dorian Răilean, portarul echipei naționale a Republicii Moldova, a semnat cu Dinamo București

Portarul echipei naționale de fotbal a Republicii Moldova, Dorian Răilean, va juca în prima divizie românescă! Goakeeprul s-a transferat la Dinamo București, actualmente – penultima clasată în Superliga României. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al clubului bucureștean.

Dorian Răilean a făcut și primele declarații după realizarea transferului. El a dezvăluit că Dinamo este un club greu de refuzat și că este mândru de faptul că a devenit parte a uneia dintre cele mai titrate și iubite echipe din România.

Răilean este al doilea fotbalist moldovean transferat de Dinamo în această iarnă. Săptămâna trecută cu clubul din capitala României a semnat și mijlocașul Petru Neagu.

Portarul moldovean a ajuns la Dinamo de la Chindia Tîrgoviște, club dintr-al doilea eșalon valoric al fotbalului românesc și care, conform presei sportive de peste Prut, se confrunta cu probleme financiare.

Dorian Răilean a jucat la formația târgovișteană în vara anului trecut, iar până atunci a fost legitimat la o altă secundă divizionară, Unirea Dej. Mai devreme, portarul a fost și component al echipei Comuna Recea din județul Maramureș.

Răilean este discipol al clubului CSCT Buiucani, iar de-a lungul carierei a mai jucat la FC Tiraspol, Sfântul Gheorghe Suruceni, Dacia Chișinău și Petrocub Hâncești.

Dorian are 30 de ani și, la moment, este portarul titular al primei reprezentative a Republicii Moldova, pentru care a jucat 16 meciuri. Anul trecut, el a evoluat în toate cele 10 partide ale echipei noastre naționale.

Răilean ar putea debuta la noua sa echipă deja în următoarea etapă a Superligii românești de fotbal, în care Dinamo București se va confrunta cu Rapid București. Partida e programată pentru 27 ianuarie.

Tags: Dinamo BucureștiDorian Răilean
Sport