X

Dorin Recean a discutat cu noua coordonatoare ONU

Dorin Recean a discutat cu noua coordonatoare ONU

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit, astăzi, cu noua coordonatoare rezidentă a Organizaţiei Naţiunilor Unite în Republica Moldova, Yesim Oruc Kaya. Discuțiile s-au referit la spectrul larg de asistență oferită de ONU țării noastre, fiind setate prioritățile pentru perioada următoare.

Premierul a apreciat sprijinul constant acordat de toate agențiile ONU în gestionarea crizei refugiaților ucraineni și încadrarea lor în societate. De asemenea, a fost remarcată asistența sectorială concentrată pe domenii ca protecția socială și drepturile omului, reforma justiției, eficiența energetică, economia verde, precum și adaptarea la schimbările climatice și atenuarea acestora.

„Republica Moldova se află acum pe calea europeană de dezvoltare, iar programul foarte larg de cooperare cu ONU și asistența oferită va facilita îndeplinirea agendei noastre de modernizare, ne va ajuta să ne conformăm acquis-ului comunitar. În acest sens, obiectivele de dezvoltare durabilă sunt foarte relevante pentru a realiza ceea ce contează cu adevărat”, a subliniat prim-ministrul Dorin Recean.

Noua coordonatoare rezidentă ONU în Republica Moldova a menționat că obiectivele organizației și cele naționale coincid, iar ONU va continua să-și alinieze asistența cu prioritățile actuale ale autorităților de la Chișinău.

În prezent, în Republica Moldova activează 25 de fonduri, programe și agenții specializate ale ONU, iar printre cele mai importante activități se numără implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, a Cadrului de cooperare ONU-Republica Moldova pentru anii 2023-2027, precum și a programelor de țară ale fiecărei instituții specializate.

Tags: coordonatoarediscutatDorin ReceanONU
Categorii: PoliticăȘtirile zilei