X

Dorin Recean despre referendum: „Aderarea Moldovei la UE va asigura coeziunea în societate”

Dorin Recean despre referendum: „Aderarea Moldovei la UE va asigura coeziunea în societate”

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la UE va asigura coeziunea în societate pentru viitorul prosper al țării, a declarat premierul Dorin Recean în discuțiile cu autoritățile publice din raionul Nisporeni, unde oficialul a mers în vizită de lucru. Modernizarea localităților din Moldova, dar și consolidarea cooperării dintre administrația publică centrală și locală pentru accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană au fost abordate la întrevederea cu primarii și reprezentanții serviciilor desconcentrate din raion, transmite IPN.

Citește și Cărtărescu: „în viața asta am dat mâna cu doar două genii – Stănescu și Bob Dylan”

„Ancorăm ireversibil țara noastră pe calea europeană, prin contribuția fiecărui primar. Avem un obiectiv comun, cel de a construi Europa la noi acasă. Ne dorim infrastructură europeană în satele și orașele noastre, locuri de muncă bine plătite și servicii publice calitative prestate cetățenilor”, a spus premierul Dorin Recean.

Șeful executivului s-a referit la eforturile întreprinse de Guvern pentru dezvoltarea localităților, accentuând programul „Satul European” și „Satul European Expres”, prin care sunt sprijinite proiecte de infrastructură. De asemenea, Dorin Recean a menționat importanța asimilării depline a asistenței financiare externe pentru a îmbunătăți calitatea vieții în localitățile țării.

În discuții, au fost abordate subiectele ce țin de reabilitarea drumurilor, construcția podului peste Prut de la Bărboieni, care ar impulsiona relațiile economice moldo-române. Totodată, au fost analizare beneficiile regionalizării serviciilor publice, construcția unui post de pompieri și salvatori, dar și instalarea panourilor fotovoltaice pentru asigurarea energetică a instituțiilor publice din regiune.

Tags: despre referendumDorin Recean
Categorii: PoliticăȘtirile zilei