X

Dorin Recean, discuții cu oficiali de la Bruxelles privind piața muncii din R. Moldova

Dorin Recean, discuții cu oficiali de la Bruxelles privind piața muncii din R. Moldova

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova, s-a întâlnit miercuri, 10 aprilie, la Chișinău, cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale și cu Gilbert Houngbo, directorul general al Organizației Internaționale a Muncii. 

Astfel, oficialii au discutat despre reformarea și consolidarea instituțiilor-cheie care reglementează piața muncii din Republica Moldova și alinierea acestora la principiile UE, pentru condiții de muncă mai sigure, protecția angajaților și încurajarea creării locurilor de muncă, potrivit infoprut.ro.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Totodată, în cadrul întrevederii, premierul de la Chișinău, Dorin Recean, a mulțumit pentru sprijinul acordat de Uniunea Europeană, în atenuarea impactului crizei energetice din Republica Moldova, subliniind că subvențiile acordate au acoperit până la 60% din facturi, iar cetățenii au putut trece mai ușor peste perioada rece.

Menționăm că directorul general al OIM, Gilbert Houngbo și comisarul european Nicolas Schmit se află într-o vizită oficială la Chișinău pentru două zile.

Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Tags: bruxellesDorin ReceanMoldovaUE
Politică