Dorin Recean este sigur de aderarea Moldovei la UE

Publicat:

Dorin Recean este sigur de aderarea Moldovei la UE

Extinderea UE în estul Europei și în Balcanii de Vest reprezintă un garant al păcii și prosperității pentru următoarele generații. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean la Forumul anual pe teme de actualitate, organizat de publicația „The Economist”. Potrivit acestuia, aderarea Moldovei la UE nu reprezintă o întrebare „dacă”, ci „când”.

Premierul a subliniat că Republica Moldova îmbrățișează valorile europene. Potrivit lui Recean, autoritățile moldovenești vor să construiască o țară care contribuie la situația de securitate din regiune.


Citeşte şi: MAE transmite alerte de călătorie pentru Grecia şi Turcia – Stiripesurse.md

„Republica Moldova, Ucraina și țările din Balcanii de Vest sunt parte a familiei europene. Nu este o întrebare „dacă”, ci „când” vom deveni membri ai UE. Rămânem determinați să avem succes. Credem că extinderea UE în Europa de Est și în Balcanii de Vest reprezintă un garant al păcii și prosperității pentru următoarele generații”, a declarat Dorin Recean.

Dorin Recean este sigur de aderarea Moldovei la UE

De asemenea, premierul a făcut o retrospectivă a alegerilor europarlamentare, la care au participat și aproximativ de 50.000 de cetățeni moldoveni.

„Trebuie să ne uităm la rezultatele acestor alegeri în context, din perspectiva R. Moldova există un optimism precaut. Vedem că Parlamentul European s-a dus spre dreapta, dar trebuie să vedem și cum se vor muta politicile promovate”, a subliniat oficialul.

Cu toate acestea, el este de părerea că este necesară o analiză minuțioasă a influenței maligne și a dezinformării răspândite în cadrul acestor alegeri pentru a vedea cât de mult sentimentele oamenilor se reflectă în realitate.

Dorin Recean este sigur de aderarea Moldovei la UE

„La aceste alegeri, aproape 50.000 de cetățeni de-ai noștri au participat și au votat masiv partide proeuropene. Pentru noi au fost antrenamente pentru când vom decide viitorul Europei din interior”, a mai adăugat șeful cabinetului de miniștri.

Oficialul a vorbit și despre războiul din Ucraina, notând că invazia rusă nu are nicio justificare. Potrivit lui, fiecare război se încheie în pace, iar această conflagrație nu ar trebui să fie diferită.

„Deși nu putem schimba trecutul, putem să formăm un viitor în pace. Toate războaiele se încheie în pace și acesta nu ar trebui să fie diferit. Dar trebuie să ne asigurăm că acesta este ultimul război din Europa”, a conchis premierul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Curtea de Conturi are un nou membru

Curtea de Conturi are un nou membru Parlamentul a numit un nou membru al Curții de Conturi. Deputații au aprobat numirea Nataliei Trofim în respectiva...

50 de cazuri de rujeolă într-un singur focar

50 de cazuri de rujeolă într-un singur focar Începând cu data de 5 mai și până în prezent, în comuna Sîngereii Noi din raionul Sîngerei...

Terenurile agricole vor fi incluse în Registrul Digital Național al Fermierilor

Terenurile agricole vor fi incluse în Registrul Digital Național al Fermierilor Registrul Digital Național al Fermierilor (DNFR) realizat cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare...

Ion Dudnicenco a fost numit consilier pentru soluționarea contestațiilor al ANSC

Ion Dudnicenco a fost numit consilier pentru soluționarea contestațiilor al ANSC Ion Dudnicenco a fost numit în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.