X

Dorin Recean îndeamnă cetățenii să răspundă corect întrebărilor de la recensământ

Dorin Recean îndeamnă cetățenii să răspundă corect întrebărilor de la recensământ

Premierul Dorin Recean îndeamnă cetăţenii să aibă o atitudine responsabilă şi să răspundă corect întrebărilor de la recensământ. Prim ministrul a precizat că participarea la recensământ este obligatorie.

DORIN RECEAN prim-ministrul Republicii Moldova: Am observat că peste noapte avem mai mulți experți în recensământ. Se dau cu părerea în ceea ce privește întrebările. Eu vreau să reamintesc tuturor că recensământul este un exercițiu foarte important. Asupra lui, asupra organizării, asupra întrebărilor s-a lucrat foarte mult și eu vreau să chem pe toți inclusiv politicienii care s-au făcut experți în recensământ să aibă o atitudine responsabilă, să primească recenzorii și să răspundă și ei la acele întrebări care au fost bine formulate, potrivit tvrmoldova.md.

Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Pe opt aprilie, în Republica Moldova a început recensământul populaţiei şi locuinţelor, care se face odată la 10 ani. Cetatenii trebuie să răspundă la 60 de întrebări, iar datele colectate de recenzori, inclusiv cele cu caracter personal, vor fi introduse într-un sistem special. Potrivit legislaţiei, persoanele care refuză să pună la dispoziţia recenzorilor informațiile solicitate sau oferă date incomplete, riscă să fie sancţionate cu până la 2500 de lei. Acesta este al treilea recensământ din Republica Moldova, după cele din 2004 şi în 2014.

Tags: Dorin ReceanMoldovarecensământ
Politică