Dorin Recean: Industria este motorul economiei

Publicat:

Dorin Recean: Industria este motorul economiei

Industria este motorul economiei Republicii Moldova și are cel mai mare potențial de a produce valoare adăugată și locuri de muncă bine plătite, motiv pentru care Guvernul dezvoltă continuu mecanisme de susținere a acestui segment al economiei. Este mesajul transmis de premierul Dorin Recean, la prima ediție a Conferinței „Dialog Pro-Industrie – Catalizatorul viitorului industrial al Republicii Moldova”. 

Prim-ministrul Dorin Recean a mulțumit comunității de afaceri pentru investițiile în creșterea companiilor, în acest fel contribuind la dezvoltarea Republicii Moldova și crearea locurilor de muncă în satele și orașele țării.


Șeful Executivului a accentuat că, în prezent, are loc procesul de armonizare a legislației naționale cu cea comunitară, iar produsele autohtone ajung în număr tot mai mare pe piața europeană: „Pe de o parte, piața comună este o provocare în ce privește competitivitatea, dar, pe de altă parte, este o oportunitate de a crește afacerile, de a le scala la nivelul pieții libere europene”.

Premierul Dorin Recean a subliniat că Guvernul dezvoltă o politică de susținere a industriei, de încurajare a creșterii productivității și investițiilor atât locale, cât și din exterior. Este vorba inclusiv despre adaptarea sistemului educațional, creșterea competențelor forței de muncă și fortificarea cooperării dintre mediul academic și cel privat.

În cadrul discuțiilor la conferință, autoritățile, companiile și asociațiile profesionale vor analiza provocările din diverse sectoare industriale. Sunt abordate și programele de suport pentru antreprenori, platformele investiționale existente, învățământul dual și implementarea practicilor „verzi”.

Evenimentul este organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și reunește circa 250 de întreprinderi din toate regiunile țării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nantoi, atac virulent la adresa lui Voronin: ‘Un hoit politic care continuă să pută în 2024’

Nantoi, atac virulent la adresa lui Voronin: 'Un hoit politic care continuă să pută în 2024' Deputatul PAS, Oazu Nantoi, a lansat un atac virulent...

Jānis Mažeiks îi linişteşte pe moldoveni: Pământurile voastre NU vor fi vândute străinilor!

Janis Mazeiks îi linişteşte pe moldoveni: Pământurile voastre NU vor fi vândute străinilor! Nimeni nu-i va impune Chișinăului o lege prin care pământurile ţării să...

Iași găzduiește în acest weekend Festivalul Internațional ‘Trandafir de la Moldova’

Iași găzduiește în acest weekend Festivalul Internațional 'Trandafir de la Moldova' În zilele de 5 și 6 octombrie 2024, Consiliul Județean Iași, prin Centrul...

Un grup de jurnaliști și comunicatori din R. Moldova studiază la București experiența României privind integrarea în UE

Un grup de jurnaliști și comunicatori din R. Moldova studiază la București experiența României privind integrarea în UE Un grup de jurnaliști și specialiști în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.