Dorin Recean: Instituțiile statului trebuie să vegheze respectarea drepturilor femeilor

Publicat:

R. Moldova are foarte mult de lucru ca și societate ca să combată violența în familie și abuzurile față de femei și fete. Despre aceasta a recunoscut premierul Dorin Recean, în cadrul conferinței internaționale pentru prevenirea și combaterea violenței față de femei, organizată în perioada 25 – 26 octombrie de către Coaliția Națională „Viața fără violență”.

„Este esențial pentru societatea noastră ca drepturile tuturor cetățenilor să fie respectate. Astăzi, mă voi referi, în mod special, la drepturile femeilor. La fel, mă voi referi la faptul că încă multe femei sunt abuzate, fie fizic, fie verbal – și acest lucru nu este acceptabil. Acest lucru nu poate fi justificat prin factori culturali, prin tradiții.


Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

Avem foarte mult de lucru ca și societate ca să schimbăm această situație, prin încurajarea femeilor, încurajarea comunității să contribuie la schimbarea mentalității și schimbarea culturii, prin curriculum școlar, prin activitățile pe care le facem în comunitate.

Vreau să spun un mulțumesc femeilor asertive, care apără drepturile altor femei. La fel, încurajez și mulțumesc bărbaților care au grijă de drepturile femeilor, care previn violența. Instituțiile statului, la fel, trebuie să vegheze respectarea drepturilor femeilor și să intervină acolo unde există violență, violență asupra femeilor, violență asupra copiilor, violență în familie.

Vreau să mulțumesc Coaliției Naționale „Viață fără violență” pentru organizarea acestei conferințe. Prin cooperare și angajament între bărbați și femei, putem construi o Moldovă în care drepturile femeilor sunt respectate și femeile sunt protejate de violență, iar instituțiile statului intervin ori de câte ori este necesar ca aceste drepturi să fie protejate”, a conchis premierul Dorin Recean.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

Coaliția este o rețea națională formată din 21 de organizații non-guvernamentale, dedicate prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor, copiilor și a violenței în familie.

Reamintim că în R. Moldova a fost lansat Centrul de Justiție Familială al Poliției. Serviciul unic a fost creat pentru a proteja victimele violenței în familie și violenței sexuale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM

VIDEO - Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a propus președintei Republicii Moldova eliberarea...

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea Autoritățile anunță că alerta s-a dovedit a fi falsă. Astfel, Aeroportul și-a reluat activitatea în...

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord Un troleibuz cu circa 40 de pasageri la bord a fost implicat într-un accident...

Cursul valutar oficial la 3 iulie 2024

Cursul valutar oficial la 3 iulie 2024 Leul moldovenesc se apreciază în raport cu euro, dolarul American, leul românesc și hrivna ucraineană. În același timp,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.